Populært Kodi-tillegg gjorde brukerne til DDOS-nettverk

Exodus for Kodi lar brukerne se priatkopiert materiale, men kom med noe ekstra i den siste versjonen.
Exodus for Kodi lar brukerne se priatkopiert materiale, men kom med noe ekstra i den siste versjonen.

Kodi er brukt av millioner som hovedkilden deres til underholdning, og mange bruker også tillegg som lar dem se piratkopierte filmer og tv-serier.

Et av de mest poplære av disse er Exodus, som lages av “Lambda” – som er en av de mest aktive Kodi-utviklerne.

Anonym utvikler
Fordi det å lage piratkopi-tillegg er kontrovesielt og/eller ulovlig, har imidlertid Lambda valgt å holde seg anonym – og dette har ledet til en noe spesiell situasjon.

Annonse

Nylig ble han nemlig konfrontert med noen folk som kopierte arbeidet hans og/eller truet med å eksponere identiteten hans.

Men i stedet for å gi seg, startet Lambda et angrep.

Kontaktet eksterne ressurser
For en ukes tid siden ble det derfor lagt til flere linjer kode til Exodus-tillegget som kontaktet eksterne ressurser – og disse var Lambdas nyanskaffede fiender.

Så snart brukerne oppdaget dette, startet anklagene om at Exodus hadde skapt et DDOS-botnet ut av tillegget sitt, som startet livlige diskusjoner på tvaddons-forumet og andre steder.

Det virker som om koden gjorde tretti-førti forsøk på å koble til flere websider hver gang brukerne forsøke avspille media, som kan gi nokså mye trafikk med tanke på brukerbasen.

Lamdba sier at koden ble lagt til for å kontre mot de han mener forsøker å skade ham eller å gi ham problemer med loven, mens andre mener at dette var et klart overtramp ovenfor brukerne.

Ba om unnskyldning til slutt
Til slutt måtte Lambda be om unnskyldning, og trakk seg fra å utvikle pirat-tillegget Exodus.

– Jeg klarer bare ikke å håndtere alt dette stresset mer, og dette endrer meg som person. Jeg har gjort noen dårlige valg som jeg ikke skulle ha gjort og jeg er lei meg for det, sier Lamdba i en unnskyldning.

Koden er nå fjernet fra Exodus-tillegget, Lambda har sluttet å utvikle det, og arbeidet fremover med å utvikle koden er satt til en medarbeider på TV Addons, som for øvrig sluttet å distribuere Exodus så snart DDOS-ingen ble oppdaget.

Nå er Exodus derimot tilgjengelig igjen, uten DDOS-koden.

Kilde
TorrentFreak

Annonse
Annonse