Nintendo fokuserer helt og holdent på spill.
Nintendo fokuserer helt og holdent på spill.

Annonse


Nintendo Switch-spillerne må bruke egen app for å kommunisere med hverandre

Mens konkurrentene PlayStation 4 og Xbox One har dedikerte nettjenester som håndterer kommunikasjon mellom spillerne, må du frem med smarttelefonen din hvis du ønsker å snakke med andre Switch-spillere.

Sosiale funksjoner krever mobil-app
Vi skrev kort om det forrige uke, men nå har sjefen for Nintendo i USA, Reggie Fils-Aime, gitt litt mer informasjon om nettfunksjonene. Under et intervju bekrefter han at Switch-spillerne må bruke en egen mobil-app for ting som stemmeprat.

«Smarttelefon-appen som vi bygger, som vil være en del av våre nettjenester, tror vi kommer til å bli en fengslende del av opplevelsen fordi det er slik du kan snakke med andre, det er slik du søker etter flerspillerkamper og oppretter en lobby», forteller han, og legger til:

«Vi tror også at dette er en elegant løsning fordi hvis du tar med deg Switch på farten, kan det virke litt tungvint å dra frem et stort spillhodesett når du ønsker å spille en rask runde med Mario Kart. Så vi tror vi har en elegant løsning. Det var et veldig spesifikt svar til spørsmålet ditt.»

Annonse


Les også: Dette blir trolig Nintendo Switch-prisen i Norge.

Ikke HBO og Netflix med det første
Samtidig bekrefter en representant for Nintendo at strømmetjenester som Netflix, HBO og liknende ikke vil være tilgjengelig ved lansering. Dette fordi de fokuserer på spill.

«All innsatsen vår er blitt lagt i å gjøre Nintendo Switch-systemet til en fantastisk, dedikert spillplattform, så den vil ikke støtte videostrømmetjenester ved lansering. Uansett er støtte for videostrømmetjenester noe vi vurderer og kan komme i fremtiden», uttaler Nintendo-representanten til IGN.

Det vil si at hvis du håpet at Nintendo Switch skulle være en dedikert underholdningsplattform ut av boksen, kan du bli litt skuffet.

Les mer om Nintendo Switch her.

Hva syns du om Nintendos løsning for stemmeprat og andre nettjenester og at det gjøres via en mobil-app?

 

Kilder:
IGN,
Techno Buffalo