Microsoft ønsker å samle alle plattformene sine til én.
Microsoft ønsker å samle alle plattformene sine til én.

Annonse


Microsoft skal gjøre Windows 10 likt uansett enhet

Kort fortalt er Windows Shell det ser man ser på en PC, eller brukergrensesnittet, og inneholder ting som startmenyen, skrivebordet, oppgavelinjen og så videre.

Vil forene plattformene
Per nå er skallet er plattformavhengig. Det vil si at man ikke ser det samme på Windows 10, Windows 10 Mobile og HoloLens. Ifølge kilder Windows Central har vært i kontakt med, jobber Microsoft med å forene det til ett.

«Microsoft bygger et «adaptivt skall» inn i Windows 10 som vil fungere på tvers av PC-er og nettbrett, telefoner, HoloLens og til og med Xbox. For øyeblikket er ikke Windows Shell et ekte universelt element av Windows, i motsetning til OneCore og Universal Windows Apps», skriver Zac Bowden i Windows Central.

PC-er og nettbrett deler det samme skallet, men plattformer som 10 Mobile, HoloLens og Xbox har ulike skall som oppdateres uavhengig av hverandre. Microsoft ønsker nå å forene disse.

Annonse
Les også: Microsoft nærmer seg ett-OS-filosofien.

«Composable Shell»
Internt i Microsoft omtales det nye, universelle skallet som «Composable Shell» eller «CSHELL». Planen er å gi en «ekte» universell Windows 10-opplevelse uavhengig av hvilken enhet man bruker.

Meningen er at «Composable Shell» skal kunne skalere til ulike typer enheter i sanntid. Continuum i Windows 10 der grensesnittet skifter mellom nettbrettmodus og vanlig på sekundet, er et eksempel på dette.

Windows Central skriver at de er blitt fortalt at Microsoft planlegger å lansere det dynamiske skallet i løpet av de kommende, store oppdateringene til Windows 10. Mobile-versjonen er først ut, deretter står skrivebordet for tur før skallet til slutt kommer til Xbox.

Disse ryktene passer bra med de nylige spekulasjonene rundt Surface Phone og at annonseringen om at fullversjonen av Windows 10 kan kjøre på ARM.

Microsoft jobber samtidig med å oppdatere grensesnittet i Windows 10. Her kan du se en liten sniktitt.

 

Kilde:
Windows Central

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse