Dette er Groove oppgradert med Project Neon.
Dette er Groove oppgradert med Project Neon.

Annonse


Snart får Windows 10 et nytt grensesnitt, og det ser slik ut

MSPoweruser har skaffet til veie bilder av Project Neon, et prosjekt innad hos Microsoft for å piffe opp Windows 10-gresnsesnittet.

Dette ser lovende ut
Som de påpeker: Dette er ikke en gigantisk overhaling av hele designet, men en finpuss.

Når det er sagt er det lett å se at Microsoft nå føler seg mer hjemme med Windows 10-grensesnittet, og har klart å videreføre det ganske så flott med Neon.

Bygger inn animasjoner som en del av designet
Fokuset er animasjoner, enkelthet og at designet videreføres i alle kriker og kroker av OS-et.

Annonse


Mange vil nok nikke når de hører Aero Glass, og nå har Microsoft på en måte hentet dette tilbake til tiern i en komponent de kaller «Acrylic». Funksjonen gir dybdeeffekt bak åpne programmer, så man kan skimte litt gjennom dem.

Tilbake til Aero
Forskjellige deler av den aktuelle appen graderer gjennomsiktigheten i bakgrunnen av appen, på siden av appen eller andre sider av den, alt etter hva utvikleren ønsker å fokusere på og hva som presenteres.

Faktisk, har du brukt Microsofts musikkstrømme-app Groove har du allerede sett UI-fremtiden i Microsofts univers.

Skal forme Home Hub
Vi har tidligere skrevet om Neon i forbindelse med Microsoft Home Hub: Selskapets hemmelig storplan for å ta Google og Amazon.

For å oppsummere ser appene veldig elegant og rene ut, men Microsoft henter inn en masse dybdeeffekter og gjennomsiktighet. Hva mener du om det?

De første appene, Microsofts egne med Neon, skal først dukke opp i Windows 10 Redstone 3. Redstone 3 kommer senere i år, etter lanserinegn av Creators Update (Redstone 2) som lanseres i april. Dette er altså ganske langt unna.

 

Kilde:
WMpoweruser

Annonse