Netflix er ikke videre bekymret.
Netflix er ikke videre bekymret.

Annonse


Netflix er blitt så store at de ikke bekymrer seg for svekket nettnøytralitet

Det er ikke mange dagene til at Donald J. Trump tar over etter Barack Obama som USAs president og den uoffisielle tittelen «verdens mektigste person».

Det kan bli endringer
The Washington Post skriver at det er ventet at republikanerne ønsker å endre lovverket i dag som hindrer bredbåndleverandører i å strupe hastigheten til nettsider de ikke eller øke farten til dem som betaler.

Netflix, en gigant i videostrømmemarkedet, er tilsynelatende ubekymret over disse nyhetene. I forbindelse med fremleggingen av kvartalstallene – som var svært positive for selskapet – uttaler de at endringer i reglene for nettnøytralitet ikke vil påvirke dem i særlig stor grad.

Er blitt så store
«Hvis det skjer en svekkelse av amerikanske regler for nettnøytralitet, er det lite sannsynlig at det vil påvirke våre marginer i innlandet eller kvaliteten på vår tjeneste fordi vi nå er populære nok blant kundene for å holde vårt forhold til bredbåndleverandørene stabilt», skriver selskapet i et brev til aksjonærene.

Annonse


Avisen skriver at selskapene Netflix refererer til er Comcast og Verizon. Strømmetjenesten og de to selskapene har tidligere kranglet etter beskyldninger om at de sistnevnte har strupet hastigheten til Netflix.

Strømmeselskapet har også uttalt at det ikke skal være nødvendig for dem å betale bredbåndleverandører for at de skal levere effektivt til Netflix-brukerne.

«Vi håper at den nye amerikanske administrasjonen og Kongressen vil innse at det å holde nett nøytralt, bidrar til jobbvekst og innovasjon», står det også i brevet sendt til Netflix-aksjonærene.

Nettnøytralitet er et svært hett tema om dagen. Vi diskuterte temaet med Liberalistenes Roald Ribe under forrige ukes ITavisen TV og skal gjøre det samme med Piratpartiet i neste ukes sending.

 

Kilde:
The Washington Post

Annonse