Evernote gjør helomvending.
Evernote gjør helomvending.

Annonse


Evernote gjør helomvending etter massiv kritikk

Onsdag denne uken la Evernote frem nye retningslinjer der det blant annet stod at ansatte kunne lese notatene til brukerne. Dette i et ledd for å forbedre maskinlæringen.

Kontroversiell endring
Med mye fokus på personvern og privatliv den seneste tiden, var det ikke så overraskende at nyheten var i det kontroversielle slaget og på ingen måte ble tatt godt imot av flere brukere.

Etter et lass med kritikk, innrømmer Evernote at de har gjort en feil og gjør om på retningslinjene:

«Vi annonserte endringer i våre personvernregler som gav inntrykk av at vi ikke bryr oss om personvernet til våre brukere eller deres notater. Det var ikke vår hensikt og våre brukere lot oss vite at vi hadde tråkket i salaten. Vi har lyttet til dem og kommer til å fikse det umiddelbart», skriver Evernote-sjef Chris O’Neill.

Annonse


Han legger til:

«Vi er opprømte over hva vi kan tilby Evernote-kundene takket være bruket av maskinlæring, men vi spørre om tillatelse, ikke bare anta at vi har det. Vi beklager at vi skuffet kundene våre og vi kommer til å gå gjennom alle personvernreglene våre etter dette.»

Endringen gjør at Evernote-brukerne selv kan velge om de vil delta i selskapets maskinlæringsinitiativ eller ikke..

Bruker du Evernote? Er det OK at ansatte i selskapet leser notatene dine for å gjøre teknologien for maskinlæring bedre?

 

Kilde:
Neowin

Annonse


Annonse


Annonse