Opel har avslørt prisen på Ampera-e.
Opel har avslørt prisen på Ampera-e.

Annonse


Nå vet vi prisen på elbilen som skal utfordre Model 3

Et av de største problemene med elbilene er rekkevidden, eller mangelen på den.

Ampera-e
Opel håper at bilkundene skal legge fra seg rekkeviddeangsten med kommende Ampera-e. Den kommende elbilen skal ha en rekkevidde på 500 kilometer (NEDC). Per nå er det kun Tesla som kan utfordre denne, men Model S og X koster attpåtil adskillig mer. Model 3 vil få en rekkevidde på rundt 350 kilometer etter den amerikanske målemetoden.

Norge er et av verdens største elbil-land og det er kanskje ikke så overraskende at Ampera-e lanseres her først. Elbilen blir tilgjengelig i én utstyrsutgave, Premium, og prisen? 289 000 kroner.

Det blir også mulig å velge to ytterligere utstyrspakker. En komfortpakke som inneholder perforerte skinnseter, lydanlegg fra Bose og varme i baksetet. I tillegg en førerassistentpakke med trafikkskiltgjenkjenning, avstandsindikator for bilen foran og blindsone- og filskiftvarsling. Denne pakken har også parkeringsassistent og ryggekamera.

Annonse


Med disse to pakkene koster Ampera-e 319 700 kroner.

Lanseres til sommeren
Opel Norge forteller at interessen for Ampera-e har vært stor og mange har forhåndsbestilt bilen – lenge før detaljer som pris, modellutgaver og leveringsdatoer var kjent-

– Forhåndssalget av Ampera-e startet uvanlig tidlig, nesten ett år før lansering. Vi forstår at mange har ventet utålmodig, og gleder oss stort over den fantastiske mottagelsen bilen har fått. Vi bestemte vi oss tidlig for å organisere en nasjonal bestillingsliste for å sørge for at kundene får bilen i den rekkefølgen de har blitt bestilt, sier administrerende direktør i Opel Norge, Bernt G. Jessen, i en pressemelding.

De første som har forhåndsbestilt bilen kan forvente å få den levert rundt juni 2017. Dermed kommer Opel Tesla i forkjøpet. «Folke-Teslaen» Model 3 ventes ikke på markedet før sent 2017, og det er tidligst..

Vil Opel stjele kunder fra Tesla (og Model 3) med Ampera-e?

 

Kilde:
Broom

Annonse