Pass the headphones er en av mange private trackere som bruker samme programvare som What.cd.
Pass the headphones er en av mange private trackere som bruker samme programvare som What.cd.

Annonse


Alternativene til What.cd florerer på nettet

Nå som what.cd er stengt for godt, kommer det stadig nye alternativer frem.

Enkelte av dem bruker den samme kodebasen som What.cd – som selv var en erstatning for legendariske OiNK – utviklet.

Planen den gangen var å vokse frem en tracker for de titusenvis av skuffede brukerne da OiNK ble stengt, og de klarte de med glans.

144 000 brukere på jakt
Da what.cd ble stengt hadde de mer enn 144 000 brukere som hadde generert 2,675,120 torrenter med 885,556 artister.

Annonse


Det tok ikke lang tid etter at What.cd ble stengt før brukerne begynte å se seg om etter alternativer, og mange begynte å tenke på å bygge disse alternativene selv.

En av de nye trackern er PassTheHeadphones, et navn som spiller på PassThePopcorn-siden. Ifølge Torrentfreak har denne private trackeren allerede nådd målet om 10 000 brukere, og er ferd med å nå 200 000 torrenter – som er det samme som OiNK hadde på toppen.

En annen populær tracker er Apollo, som først ble lansert under navnet Xanax. Denne har flere brukere enn PTH, men færre torrenter, skriver Torrentfreak.

Bruker samme plattform
Begge disse trackerne bruker Gazelle-programvaren for trackeren, som ble utiklet av What.cd. Dette er i likhet med andre, mindre trackere som har kommet ut i kjølvannet av What.cd-steningen, i likhet med NotWhat.

NotWhat er enda en tracker som er på vei, men som har satt lanseringen på pause for å øke sikkerheten.

– Tiden har blitt brukt på å sikre Gazelle-koden, å sikre serverinfrastrukturen samt å minimere personlig identifiserbar informasjon. NotWhat.cd lagrer ikke IRC IP-logger, brukerloggene blir slettet på en jevnlig basis og medlemmene av teamet vårt er fortrolige medlemmer av samfunnet vårt, sier NotWhat.cd i en uttalelse til Torrentfreak.

Ble hacket
Dette er ikke akkurat trivielt, som en annen What.cd-erstatter fikk erfare i forrige uke.

Den nye trackeren ble hacket omtrent så snart den var lansert. Alle brukerne ble promotert til sysop-nivå, og epostene til brukerne ble lekket på nettet. Resultatet av dette var at trackeren måtte stenge ned bare dager etter at den ble lansert.

Det finnes imidlertid allerede en ny tracker med samme navn på nettet; på nostre.am.

En stor eller mange små?
Det er mange som konkurrerer om å bli arvtakeren til What.cd, og det er uklart om vi får se en i det hele tatt – det er like sannsynlig at vi får sett mange små trackere i stedet for én stor en.

Det som imidlertid er klart er at alle trackerne kjører på samme programvare – What.cd-utviklede Gazelle.

– Det gir meg stor glede å se at andre trackere kjører på vår kode. Ved å slippe Gazelle-grensesnittet og Ocelot-trackeren var poenget å gjøre det enklere for administratorer å kjøre store nettsider og for brukerne å laste ned innholdet, sa WhatMan til TorrentFreak for noen år siden.

Kilde
TorrentFreak