What.cd er stengt av franske myndigheter, men er ikke den eneste torrentsiden som har forsvunnet fra nettet i de siste 24 timene.
What.cd er stengt av franske myndigheter, men er ikke den eneste torrentsiden som har forsvunnet fra nettet i de siste 24 timene.

Annonse


What.cd og flere andre torrent-sider stengt

Musikktorrent-siden What.cd er stengt ned av franske gendermer etter en etterforskning som har pågått i over to år, og det er tatt beslag i 12 servere fra siden.

Raidet på What.cd ble gjort med støte fra den franske foreningen for forfattere, komponister og utgivere av musikk (SACEM), i følge Torrentfreak.

Dataene er trygge
Medarbeiderne i den populære musikksiden bedyrer imidlertid at dataene fra medlemmene er trygge.

– Dette er en oppfølging av etterforskningen gjort av SACEM i over to år som en del av antipirat-virksomheten. Dette setter en stopper for et estimert tap av 45 millioner euro for musikkskapere, sier en talsperson for SACEM.

Annonse


I en twitter-melding fra What.cd sier de dette:
På grunn av nylige hendelser, stenger What.CD ned. Vi kommer sannsynligvis ikke tilbake i samme form i overskuelig fremtid. All nettside- og brukerdata har blitt slettet.

I en senere tweet sier de at all informasjon om at myndighetene har fått tak i databasene deres er feil. den 18. november kom det en lengre uttalelse som kan leses på Wikipedia.

Flere sider stengt
Raidet mot what.cd er derimot ikke den eneste torrent-siden som er blitt stengt i løpet av de siste 24 timene, som har fått mange til å lure på om dette er en koordinert aksjon eller ikke.

Kort tid etter at what.cd ble stoppet, ble det også slutt på den populære spilltrackren Gazelle Games.

– Alle GGn-serverne vil bli stengt som et forhåndstiltak, heter det i en twitter-melding. – Vi håper dette blir midlertidig.

Samtidig har den private trackeren Del.ish forsvunnet. Den peker nå til et Google-søk, og TorrentFreak har ikke klart å komme i kontakt med bakmennene.

Fire sider i alt
Også Feral Hosting, som mange brukere av private trackere bruker som en “seedbox,” fikk problemer. Selskapets server ble tatt ned av tjenerselskapet OVH, som er det samme selskapet som hostet What.cd sine servere.

I alt blir det fire torrentsider som har forsvunnet i løpet av de siste 24 timene – men franske myndigheter tar bare kreditt for å stenge what.cd, som i sin tid var et av de største musikkarkivene på Internett.

Hva som er skjedd med de andre serverne må vi vente litt på forklaringen til.

Kilde
Torrentfreak
Wikipedia