Våren neste år kommer det to nye iPad-modeller, og iPad Air 2 pensjoneres nok til fordel for en med større skjerm, men ikke større totalstørrelse..
Våren neste år kommer det to nye iPad-modeller, og iPad Air 2 pensjoneres nok til fordel for en med større skjerm, men ikke større totalstørrelse..

Annonse


Slik blir nye iPad bedre enn dagens 9,7-tommer, men dette vil samtidig skuffe mange

Det har tidligere versert rykter om en helt ny iPad-modell med et 10,9″-panel.

Samme rammestørrelse som iPad Air, men større skjerm
Men ryktene kom fra svært upålitelige Digitimes, så vi ventet for å se hvor troverdig det var. Nå viser det seg at det er mer troverdig enn vi først trodde.

Macotakara som er gode på Apple-rykter, om enn ikke perfekte som 9tomac og Bloomberg, melder nemlig det samme:

Det kommer en ny iPad med panel på 10,9 tommer, men som ikke er større enn iPad 9,7″ totalsett – med andre ord har Apple endelig klart å kutte masse ramme.

Annonse


Blir den feit?
Det mest sjokkerende, spesielt med tanke på fremtidige produkter som iPhone, er at Apple visstnok tar drepen på hjem-knappen med denne modellen – det lover jo godt for en hjemknapp-løs iPhone 8 neste år som har blitt ryktet mange ganger og siden før sjuern kom på markedet.

Noen kutt i tykkelse blir det ikke, da det nevnes i samme rapport at den blir på 7,5 mm. Det er hva iPad Air måler mens iPad Air 2 er langt tynnere med sine 6,1 mm. Kjipt. Hmm, blir den da ikke i overkant tung?

Det meldes at nye iPad Pro 12,9″ som også kommer tidlig neste år blir 3 mm tykkere, men samtidig får mindre ramme.

Er Apple endelig, vil mange si, ferdig med å være tynnest og i stedet kutte ramme og kanskje til og med øke batterilevetiden? Men igjen: Vi håper de ikke øker vekta for mye samtidig, da blir det vanskelig: tykkere og tyngre.

Er det da ikke bedre at det er mer ramme, og at den er tynnere og lettere – hva mener du?

 

Kilder:
Macotakara
9to5mac