Mange hundre brukere av Googles tjenester fikk denne beskjeden i forrige uke, etter å ha videresolgt Pixel-telefoner.
Mange hundre brukere av Googles tjenester fikk denne beskjeden i forrige uke, etter å ha videresolgt Pixel-telefoner.

Annonse


Google stengte kontoen til Pixel-selgere

Pixel er en het telefon for tiden, men videresalg er forbudt – som en stor gruppe Google-brukere ble smertefult klar over i forrige uke.

Videresolgte Pixel
De ble med på komplottet til en telefon-videreselger i New Hampshire, USA på å kjøpe telefoner på Googles Project Fi-side ved å sette hjemadressen til videreselgeren og å tjene en slant på det – men nå er Google-kontoen deres stengt.

Poenget med å kjøpe telefonen og å sette hjemadressen til videreselgeren i New Hampshire var å tjene kjappe penger, mens videreselgeren selger telefonen videre med profitt.

“Par tusen telefoner”
Til sammen endte videreselgeren med å kjøpe “et par tusen telefoner,” i følge Ars Technica.

Annonse


Komplottet ble imidlertid oppdaget av Google, som altså prompte stengte over to hundre Google-kontoer permanent.

Stengt ute fra alt
Når Google stenger kontoen til noen, betyr det ofte at hele det digitale livet til personen også blir stengt. Gmail forsvinner, Google Photos forsvinner, dokumenter på Google Drive blir utilgjengelige og alle andre Google-tjenester blir sperret.

Derfor kan det virke noe drakonisk av Google å sperre tilgangen til personer som ikke har gjort noe annet enn å selge en telefon til en videreselger, men ifølge Google Store sin brukeravtale heter det at du kun kan kjøpe en telefon til personlig bruk og at det ikke er lov å kommersielt videreselge telefoner.

Noen kontoen gjenopprettet
Etter en del om og men har Google kommet med følgende uttalelse:

– Mange av kontoene som ble suspendert ble opprettet kun for å delta i dette komplottet, men siden noen kunder ikke var klar over salgsbetingelsene og nå er låst ute fra mange av Googles tjenester som de beror på, gjeninsetter vi tilgangen til disse kundenes kontoer.

Hvis du noen gang skulle bli stengt ute fra Google-kontoen din, er det ikke mulig å ta backup av informasjonen din. Derfor anbefaler vi å ta jevnlig backup av kontoen din – for eksempel via Google Takeout.

Kilde
Ars Technica