Nanomaterialer brukes for å skape fremtidens batteriteknologi, men vi vil ha det nå, for svarten!
Nanomaterialer brukes for å skape fremtidens batteriteknologi, men vi vil ha det nå, for svarten!

Annonse


Har laget batteri som varer i flere uker og lader på sekunder!

De dyreste toppmodellene med 5,5″ eller større skjerm klarer som regel en og en halv dag, men det blir jaggu mye lading av det også med så mye aktiv bruk.

Kanskje denne gangen
Vi kan ikke huske hvor mange saker vi har skrevet om ny batteriteknologi som skulle revolusjonere måten vi lader på, eller ikke lader nesten i det hele tatt, sagt på en annen måte.

Nå har forskere visstnok kommet med et gjennombrudd som gjør det mulig å lade mobilen på sekunder med flere uker brukstid før man må plugge inn igjen.

Mer enn «Florida Man»
Heldigvis er ikke dette helt nytt, og kanskje derfor mer realistisk, for denne batteritypen har de prøvd seg på tidligere.

Annonse


Forskjellen nå er at folkene som forsker på dette hos «University of Central Florida» har klart å produsere super-kapasitatorer med nanomaterialer (millioner av tråder) som er dekt av 2D-materialer som grafén.

Gjennombrudd
«Det har vært utfordringer med hvordan man har prøvd å koble sammen disse to-dimensjonale materialene i eksisterende systemer – det har vært flaskehalsen.

Vi utviklet en enkel kjemisk tilnærming så vi på en fin måte kan integrere de eksiterende materialene med de to-dimensjonale materialene.»

Har fått det til med prototype
De har kommet et stykke praktisk også, de har nemlig allerede testet et prototype-batteri som varer i mer enn en uke, og lader på sekunder med støtte for 30 000 utladninger.

Også dette er mye, mye mer enn  lithium-ion-batteriene vi bruker idag som stopper etter 1500.

Kommer disse i Galaxy S8 og iPhone 8? Ikke sjans, men forskerne sier «snart» (snart i forskerbransjen er gjerne mer enn et par år), men mulighetene for å revolusjonere mange bransjer er gigantisk, også elbiler.

 

Kilder:
Huffington Post
ACS Nano