Intels Craig Raymond viser frem Project Alloy på den første dagen av 2016 Intel Developer Forum. Nå har Alloy blitt testet.
Intels Craig Raymond viser frem Project Alloy på den første dagen av 2016 Intel Developer Forum. Nå har Alloy blitt testet.

Annonse


Project Alloy er Intels VR-headsett, men byr på blandet virkelighet

Project Alloy, som ble annonsert i august har endelig blitt testet – og selv om det er en tidlig utgave, liker The Verge-journalisten Lauren Goode hva hun ser.

Intels Project Alloy er en trådløs alt-i-ett-løsning for blandet virkelighet som fungerer av seg selv.

Headsettet inkluderer en Intel Core-prosessor og en en Intel Atom-brikke for “compute vision.” I tillegg har den sine egne sensorer, og har to stykk R200 RealSense-kameraer – som gjør at systemet, eller hjelmen, kan fungere autonomt.

Blandet, ikke virtuell, virkelighet
Project Alloy satset ikke på tradisjonell VR, men på blandet virkelighet – som vil si at du kan se omgivelsene mens du manipulerer 3D-objektene som er laget i headsettet.

Annonse


Dette var uvant for Goode, som mener at Intels Alloy-prosjekt faller et sted imellom HoloLens og Oculus rift.

Kunne bruke fysiske objekter
Mens Goode hadde på Project Alloy-headsettet, kunne hun se kollegeaene sine gjennom visiret og kunne bruke en fysisk penn som et verktøy i et virtuelt spill – og kunne skrive notater på et papir mens hun hadde hadde Alloy på hodet.

Men produktet er ikke ferdig enda:

– De ekte objektene jeg så foran med mens jeg hadde på headsettet – med hendene mine i rammen, en Intel-medarbeider som sto i labben – var pikselerte. Interaksjonene med disse digitaliserte menneskene i den virtuelle verdenen hadde et litt morbid element ved seg, som om jeg så på en gammel lav-kvalitets film av noen som vinket og smilte til kameraet; uten å vite som denne personen eksisterte i virkeligheten eller ikke.

Første generasjon
Dette er imidlertid første versjon av Project Ara – og neste versjon skal bli bedre. Da kommer den med Kaby Lake-prosessor og oppgraderte kameraer – og vil kanskje være litt nærmere idealvekten på 750 gram.

Her er Intels skrytevideo om Project Alloy:

Les hele testen i kildelinken.

Kilde
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse