Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Intels Craig Raymond viser frem Project Alloy på den første dagen av 2016 Intel Developer Forum. Nå har Alloy blitt testet. (Ill.: Intel)

Project Alloy er Intels VR-headsett, men byr på blandet virkelighet

Nå er det testet.

Project Alloy, som ble annonsert i august har endelig blitt testet – og selv om det er en tidlig utgave, liker The Verge-journalisten Lauren Goode hva hun ser.

Intels Project Alloy er en trådløs alt-i-ett-løsning for blandet virkelighet som fungerer av seg selv.

Headsettet inkluderer en Intel Core-prosessor og en en Intel Atom-brikke for «compute vision.» I tillegg har den sine egne sensorer, og har to stykk R200 RealSense-kameraer – som gjør at systemet, eller hjelmen, kan fungere autonomt.

Blandet, ikke virtuell, virkelighet
Project Alloy satset ikke på tradisjonell VR, men på blandet virkelighet – som vil si at du kan se omgivelsene mens du manipulerer 3D-objektene som er laget i headsettet.

Dette var uvant for Goode, som mener at Intels Alloy-prosjekt faller et sted imellom HoloLens og Oculus rift.

Kunne bruke fysiske objekter
Mens Goode hadde på Project Alloy-headsettet, kunne hun se kollegeaene sine gjennom visiret og kunne bruke en fysisk penn som et verktøy i et virtuelt spill – og kunne skrive notater på et papir mens hun hadde hadde Alloy på hodet.

Men produktet er ikke ferdig enda:

– De ekte objektene jeg så foran med mens jeg hadde på headsettet – med hendene mine i rammen, en Intel-medarbeider som sto i labben – var pikselerte. Interaksjonene med disse digitaliserte menneskene i den virtuelle verdenen hadde et litt morbid element ved seg, som om jeg så på en gammel lav-kvalitets film av noen som vinket og smilte til kameraet; uten å vite som denne personen eksisterte i virkeligheten eller ikke.

Første generasjon
Dette er imidlertid første versjon av Project Ara – og neste versjon skal bli bedre. Da kommer den med Kaby Lake-prosessor og oppgraderte kameraer – og vil kanskje være litt nærmere idealvekten på 750 gram.

Her er Intels skrytevideo om Project Alloy:

Les hele testen i kildelinken.

Kilde
The Verge

Stikkord: intel, ProjectAlloy