Uwe Boll gir seg som filmskaper. Her ved en annen anledning.
Uwe Boll gir seg som filmskaper. Her ved en annen anledning.

Annonse


Kjent spillfilmregissør kaster inn håndkledet.

Den tyske filmregissøren Uwe Boll står blant annet bak filmatisering av spill som Alone in the Dark, House of the Dead, Far Cry, Postal og Bloodrayne.

Tjener ikke penger
Nå annonserer Boll at han har regissert sin siste film. Hovedårsaken er at han ikke lenger tjener penger på filmene han skaper.

– Markedet er dødt. Man tjener ikke lenger penger på filmer fordi DVD- og Blu-ray-markedet har falt 80 prosent på verdensbasis de seneste tre årene. Det er hele årsaken: jeg har ikke råd til å lage filmer, uttaler han til Toronto Metro.

Trenger verken båt eller biler
Boll forteller at han ikke kan gå tilbake til produsering av studentfilmer og at han ikke kan lage billigere og billigere filmer i hans alder.

Annonse


– Det er synd. Jeg skulle gjerne laget flere filmer, men det er ikke finansielt lønnsomt, sier regissøren og legger til:

– Jeg har brukt mine egne penger siden 2005 og hadde jeg ikke laget de dumme filmene basert på spill kunne jeg aldri ha slått sammen kapitalen og sagt: La oss lage den Darfur-filmen. Jeg trenger ikke en Ferrari, jeg trenger ikke en yacht. Jeg investerte i mine egne filmer og jeg tapte penger.

Rampage 3 blir den siste
Kommende Rampage: President Down blir hans siste verk som regissør, men Boll er ikke optimistisk på hvordan filmen vil gjøre det.

– Rampage 3 blir sett på Netflix, DVD eller iTunes eller samme hva. Med strømmingen overalt er det kun en stor bølge med filmer og man har ingen påvirkning, avslutter Boll.

I fjor la han ut en video der han langet ut mot Kickstarter og dem som ikke støttet kampanjen:

 

Kilder:
Toronto Metro,
Eurogamer

Annonse


Annonse


Annonse