Samsung kjøper Viv-AI-en.
Samsung kjøper Viv-AI-en.

Annonse


Samsung kjøper det nye selskapet til gjengen som skapte Siri

Dag Kittlaus og Adam Cheyer er de opprinnelige mennene bak Siri, og etter å ha solgt teknologien til Apple satte de fokuset på deres nye teknologi for kunstig intelligens, kalt Viv.

Med i AI-kampen
Nå bekrefter Samsung at de har kjøpt opp Viv Labs Inc og at de planlegger å integrere Viv-plattformen inn i Galaxy-telefonene samt husholdningsprodukter fra selskapet.

Kjøpesummen for det San Jose-baserte selskapet på 50 personer er så langt ikke kjent.

Sømløs app-integrasjon
I mai viste Viv Labs en liten demonstrasjon av Viv, en helt ny AI de har brukt fire år på å utvikle.

Annonse
«Viv er en AI-plattform som gjør det mulig for utviklere å distribuere produktene sine gjennom et intelligent, meldingsdrevet grensesnitt. Det er den enkleste måten å kommunisere med enheter, tjenester og dingser overalt. Viv lærer av verden, vet mer enn den lærer og lærer noe hver dag,» heter det på nettsiden.

Med Viv kan man bestille Uber, sende penger med Venmo og booke hotellrom med Hotels.com. Det spesielle med Viv, og dette kan ikke Siri, er at den fungerer sømløst med alle disse appene, så man behøver altså ikke gjøre annet enn å snakke til henne.

Høyt fokus
Store teknologiselskaper som Apple, Microsoft og Google satser allerede tungt på kunstig intelligens, og sistnevnte integrerer sin egen tett i de nye Pixel-mobilene.

Microsoft har også brukt den siste tiden på å snakke varmt om teknologien og har opprettet en ny divisjon bestående av 5000 personer som fokuserer på dette.

 

Kilde:
Reuters

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse