Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Microsoft organiserer rundt kunstig intelligens

Et paradigmeskifte i datateknologi, sier Nadella

Kunstig intelligens er den viktigste teknologien på planeten, mener Microsoft. Nå organiserer selskapet en ny divisjon som bare skal fokusere på dette.

Den nye gruppen inkluderer blant annet Cortana, Skype og Bing, og skal bestå av 5000 personer, sier selskapet i en pressemelding

– Vi lever i en tid der digital teknologi endrer livene våre, bedriftene våre, og verden, som også generer en eksponensiell vekst i data og informasjon, sier Satya Nadella, toppsjefen i Microsoft.

– Hos microsoft er vi fousert på å styrke både personer og organisasjoner ved å demokratisere tilgangen til intelligens for å løse de største utfordringene våre. For å gjøre dette, legger vi nå kunsitig intelligens inn i alt vi leverer på tvers av dataplattformene våre, legger han til.

Den nye gruppen kommer som den fjerde interne divisjonen i tillegg til Office, Windows og skygruppen, og inkluderer tjenester som Cortana og Bing, som også vil utvikles med og rundt kunstig intelligens fremover.

– Microsoft har jobbet med kunstig intelligens siden begynnelsen av Microsoft Research, og vi har bare såvidt begynt å røre i overflaten av hva som er mulig, sier Harry Shum, som skal lede gruppa.

Fra før av finnes som kjent IBMs Watson, som Microsoft vil konkurrere med for å bekjempe kreft gjennom å utvikle diagnose- og behandlingsverktøy – og Apples Siri samt Facebook messenger har fått kunstig intelligens.

Ved å utvikle en egen divisjon i selskapet, håper nå Microsoft at de kan fokusere på bruke kunstig intelligens i alt fra dette til i Office og Skype, samt å debutere nye agenter med kunstig intelligens.

 

Kilder: GeekWire, Microsoft

Stikkord: AI, kunstig intelligens, Microsoft