Hopp til navigasjon Hopp til innhold
iPhone logger iMessage-meldinger i 30 dager. (Ill.: Apple)

iPhone logger meldingene du sender i tillegg til IP-adressen din

iPhone ikke beskyttet om det foreligger rettsordre.

Det er avslørt at Apple logger alle iMessage-nummer i 30 dager.

Må til for å finne ut om det er en iPhone, men…
Det er tekniske grunner til dette, og muligens også andre. Den tekniske årsaken er at Apples servere må finne ut om mottageren også har en iPhone, for kun mellom iPhone-enheter kan man sende iMessages som sendes med meldings-appen.

Så om Apple får ordre fra en dommer om å legge frem mobilnummer kan de og må gjøre det.

I tillegg til nummeret inkluderer loggfilene dato og tidspunkt når nummeret ble tastet inn, i tillegg til IP-adressen. Sistnevnte kan selvsagt brukes til å finne ut hvor personene bor.

Med IP er det lett å finne frem
Apple bekrefter til The Intercept at de lagrer loggene i 30 dager.

Avisen poengterer at flere rettsordre kan kobles sammen, og på den måten forlenge den månedslange loggen til å gjelde flere måneder. På den måten kan politiet få en lang liste med nummer som er brukt på enheten.

Informasjonen stammer fra det avslørte dokumentet «iMessage FAQ for Law Enforcement» som er laget for politiet. Det er ukjent hvem som har forfattet det.

Dette sier Apple
«Når politiet presenterer for oss en gyldig stevning eller rettskjennelse levere vi den nødvendige informasjonen om den er i vår besittelse. Fordi iMessage er kryptert ende-til-ende, har vi ikke tilgang til innholdet i kommunikasjonen.

I noen tilfeller er vi i stand til å levere data fra serverloggene som genereres fra kunder når de starter visse apper på sine enheter.

Vi samarbeider tett med politiet for å hjelpe dem å forstå hva vi kan tilby og vi gjør det klart at disse søkeloggene hverken inneholder innholdet i samtalene ei heller er de bevis for at kommunikasjonen faktisk fant sted.»

 

 

Kilde:
The Intercept

Stikkord: iphone, personverna, pple, sikkerhet