Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Stian Maurstad har mange års fartstid i Silicon Valley - nå ønsker han å gjøre noe de store burde ha gjort for lenge siden. (Ill.: Capt)

Nordmann gjør noe YouTube burde ha tenkt på

Silicon Valley (ITavisen): Det er ingen grunn til at video-produksjon skal være så dyrt – alle har jo et kamera.

Silicon Valley (ITavisen:) Capt er navnet på en ny tjeneste som tilbyr en markedsplass for folk som digger å produsere innhold som film og reklame – hvorfor har ikke Google og YouTube gjort dette?

Dette er Capt
Stian Maurstad er en av grunderne bak Capt. Vi møtte ham for å ta en prat om planene fremover, og hva Capt egentlig er for noe – det tok oss ikke så lang tid å skjønne det, for dette er noe som de store burde ha tilbudt for lenge siden.

Slik fungerer det:

• Assignments: Kjøpere av video (mediehus, innholdsprodusenter, byråer og merkevarer) ber om video gjennom et video-oppdrag. Capts videokreatører mottar oppdraget, filmer og laster opp videoene via Capt sin APP til iOS og Android.

• Marketplace: Selgere (video-kreatører) kan også laste opp og selge videoer på Markedsplassen til Capt, i dette tilfellet er det selger som setter prisen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Dette er en tidlig mock-up, men gir en oversikt over hvordan det ser når man er video-produsent på Capt.
Dette er en tidlig mock-up, men gir en oversikt over hvordan det ser når man er video-produsent. (Ill.: Capt)

Å skape videoinnhold kan bli mye billigere
Stian:- For Capt er det en klar sammenheng mellom utfordringene mediabransjen har i dag, og ressursene som går med for å produsere video.

– Det er dyrt og det tar for lang tid å produsere video, samt at det per i dag forventes at man deler video uten å få noe tilbake. Dette ønsker Capt å gjøre noe med. Vi har to tjenester som effektiviserer kjøp og salg av video, forklarer han oss over en kald en i Mission District, kort unna Downtown San Francisco.

Uber og Getty
– Du kan tenke på Capt litt som som både Uber og Getty, men kun for video, forklarer Maurstad. Vi er vært «stealth» fram til nå, men det begynner å nærme seg tiden hvor vi kan lette litt på sløret.

– Vi kan avsløre at planen er å lansere i Sverige og Norge allerede i løpet av høsten. Vi håper at spesielt unge video-produsenter ser på dette som spennende og ønsker å prøve det ut.

Ønsker du å teste ut Capt? Klikk her for å registrere deg på Capt sin venteliste for beta-lanseringen.

Slik ser mobil-appen ut når man er innholdskreatør. Dette er også en mockup, inkludert selskapene i listen.
Slik ser mobil-appen ut når man er innholdskreatør. Dette er også en mockup, inkludert selskapene i listen. (Ill.: Capt)

 

Stikkord: Silicon Valley, video, youtube