Et ukjent par forsøkte å lure to unge gutter inn i huset under påskudd av at det var Pokémoner å finne der inne.
Et ukjent par forsøkte å lure to unge gutter inn i huset under påskudd av at det var Pokémoner å finne der inne.

Annonse


Par forsøkte å lure to barn som spilte Pokémon GO inn i huset sitt

I følge politiet i Essex så var guttene som er 10 og 11 år gamle på pokémon-jakt i nærheten av et svømmebasseng i Essex når de ble kontaktet av en mann og en kvinne.

Pokémon inne i huset
Paret skal så angivelig ha forsøkt å lure barna inn i huset ved å fortelle dem at de hadde pokémoner der. I følge politiet skal mannen og kvinnen ha forsøkt på å lure barna inn i huset når de så at de spilte Pokémon GO.

Barna som var i følge med sine foreldre hadde spilt Pokémon GO i området rundt  Lower Marine Parade i Harwich, ved kysten av Essex.

Løp tilbake til foreldrene
Begge guttene løp nektet å bli med paret og løp tilabke til sine mødre som var i nærheten. Foreldrene til barna kontaktet deretter det lokale politiet. Politiet er nå på utkikk etter paret og har bedt om informasjon fra offentligheten og har gått ut med en beskrivelse av paret.

Annonse


Har blitt advart
I følge The Mirror kommer denne saken i kjølvannet av at politiet har vært ute og advart mot at spillet kan være en sikkerhetsrisiko for barn. Det har også vært tilfeller av personer som holder utkikk på lokasjoner de vet at det er mange som kommer til å for å blant annet stjele telefonene deres.

En klar bekymring med spillet er at det kan plasseres ut «Lures» som tiltrekker seg pokemonster i en gitt periode. Dette igjen gjør at mennesker i nærheten trekkes til dette området.

Denne metoden kan brukes for å finne og velge seg ut et offer slik som i denne saken.

Kilde:
The Mirror

 

Annonse