– Diamond Glass er fire ganger bedre enn Gorilla Glass

Gorilla Glass 5 kommer i de første mobilene allerede denne høsten. Nå tripper arvtageren i døra allerede.
Gorilla Glass 5 kommer i de første mobilene allerede denne høsten. Nå tripper arvtageren i døra.

Gorilla Glass er i konstant utvikling, og Gorilla Glass 5 er på vei i enheter, og først ut er Galaxy Note 7 når det kommer i år. Men allerede før det nye glasset kommer i sin første telefon på markedet sies arvtageren allerede å være klar.

Tynnere
Som med alt annet så kommer det til slutt noe som skal være bedre. Det er selskapet Akhan Semiconductor som nå er ute i markedet og ser etter noen selskaper som vil lisensiere og produsere deres Diamond Glass, eller «Akhan Miraj NCD diamond» som selskapet selv kaller det.

Materialet som Akhan har utviklet skal være 800 ganger tynnere enn Gorilla Glass 5 og sterkere enn paneler forsterket med safir. Apple Watch er et eksempel på en enhet som er forsterket med Safir-glass.

Annonse

Sterkere
I følge en studie utført, med økonomisk støtte fra Akhan, så er paneler dekket med Miraj NCD Diamond materialet 3.5 ganger mer motstandsdyktig mot sprekker og 7 ganger mer motstandsdyktig mot riper sammenlignet med Gorilla Glass.

Diamant er som kjent det sterkeste materialet kjent for oss mennesker, skalaen som brukes for å måle slike ting heter Moh, og indikerer hardheten til forskjellige mineraler. På Mohs skala scorer safir 9, og diamant 10.

Billigere
Metoden som brukes for å legge materialet på toppen av de kapasitive panelene gjør også at det er langt billigere å produsere enn Gorilla Glass eller paneler forsterket med for eksempel Safir.

Kunstig fremstilt
Teknologien for å produsere syntetiske diamanter har eksistert en god stund, og i følge Akhan kan teknologien brukes til å fremstille ekstremt tynne, fullstendig fleksible transistorer. Den kunstige prosessen skal la Akhan tilpasse materialet for å senke brytningen av lyset, og i hvor stor grad lys reflekteres av overflaten.

Ettersom det er Corning som eier markedet idag med sitt Gorilla Glass er det ikke helt utenkelig at det faktisk er de som ender opp med å lisensiere det nye materialet fra Akhan Semiconductor.

Kilder:
Mashable
ExtremeTech
IDG

 

 

Annonse
Annonse