Sonic Mania kommer til PC, PS 4 og Xbox One til våren.
Sonic Mania kommer til PC, PS 4 og Xbox One til våren.

Annonse


Endelig en skikkelig oppfølger til Sonic

Født ut av et ønske om å erstatte Nintendos Super Mario, og et mål om å selge over en million kopier, kom Sonic The Hedgehog, piggsvinet som kan løpe fortere enn lyden.

25 års jubileum
I 1991 kom første versjon av spillet til Sega Mega Drive, Segas konkurrent til Nintendos NES og SNES konsoller. Super Mario merkevaren var allerede godt befestet og Sega trengte en gallionsfigur på høyde med Mario brødrene.

Mange versjoner
Som Super Mario spillene har Sonic fulgt trendene i markedet, og har blitt sluppet i 40 forskjellige versjoner til diverse plattformer opp igjennom tidene. Men i Sonic Mania går spillet tilbake til røttene sine, og det som alltid har fungert; fart og samle ringer i to dimensjoner.

Tilbake til start
Som man kan se av sniktitten på spillet er vi tilbake til fargefulle paletter, 16-bit musikk og tre spillbare karakterer.

Annonse


Bortsett fra hovedpersonen selv så kan spillere leke seg med Knuckles og Tails. Førstnevnte gjorde sin debut i 1994 i spillet «Sonic The Hedgehog 3» og hadde rollen som beskytteren av de viktige «Chaos Emeralds».

Tails på sin side kom inn i Sonic-universet i 1992, i 8-bit versjonen av «Sonic The Hedgehog 2» og har vært å regne som Sonics nærmeste allierte og venn.

Flere nyheter
I tillegg vil fans kunne glede seg over mange nye brett, og nye funksjoner slik som «drop dash», hvor du kan falle ned og akselerere fremover.

I følge Playstation Blog, så vil Sonic Mania fornye brettene fra «Sonic The Hedgehog», 2, Sonic CD og «Sonic The Hedgehog 3 & Knuckles».

Både nytt og gammelt
Men Sega slipper ikke bare en remake av den opprinnelige Sonic, de jobber også med det de kaller Project Sonic 2017, en noe mer dystopisk fremstilling av Sonic universet som i sniktitten selskapet har sluppet ser ut til å også inkludere en eller annen form for samspilling. Se begge videoene i slutten av saken.

Gjensynsgleden får seg en demper av det faktum at Sonic Mania ikke er satt til å slippes før til våren 2017, Project Sonic 2017 på sin side vil ikke slippes før juletider samme år.

Sonic Mania vil være tilgjengelig for Playstation 4, Xbox One og PC, mens Project Sonic 2017 slippes til Playstation 4, Xbox One og Nintendo NX.

Om du ikke er en retro-fan så vil kanskje denne være mer for deg:

Kilde:
Engadget