Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Politiet 3D-skrev et drapsoffers finger for å låse opp mobilen hans

Dette kan bli deres nye verktøy.

Ifølge rapporter fra Flash Forwards Rose Eveleth kontaktet politiet i Michigan i USA en professor ved Michigan State University for å reprodusere fingeren fra en forhåndsregistrert skanning til et drapsoffer.

3D-modell av fingeren
Planen er å bruke en 3D-modell av fingeren til mannen for å lage et falskt fingeravtrykk slik at de kan låse opp mobilen hans.

Etterforskningen pågår fortsatt og det er uvisst om metoden i det hele tatt vil fungere, men som The Verge skriver, har forskere tidligere klart å lageavstøpninger av fingeravtrykk basert på skannede bilder.

Dette kan bli den første bekreftede saken der politiet bruker denne metoden for å låse opp et mobiltelefon under en etterforskning.

Har tidligere vist frem teknikk
Årsaken til at de er avhengig av en 3D-modell for å låse opp mobilen, er ifølge Eveleth at offerets kropp var såpass forslått at det er umulig å bruke fingeren hans direkte.

Tidligere i år demonstrerte to forskere ved Michigan State University en metode som gjør det mulig å hacke en mobils fingersensor.

Det første de gjør er å skanne fingeravtrykkbildet til målet ved 300 dpi eller høyere. Deretter blir bildet speilet og det originale fingeravtrykkbildet blir skrevet ut på den blanke siden av et AgIC-spesialpapir. Skriveren som gjør dette er matet med AgIC sølvledende blekk sammen med vanlig sort blekk.

 

Kilder:
Fusion,
The Verge

Stikkord: fingersensor, sikkerhet