Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nå kan du se Moder Jord i større detalj enn før med nye NASA bilder

Skarpere bilder i Google Maps og Earth fra Landsat 8.

Google Maps og Earth har nå blitt enda bedre, med klarere bilder fra den nye Landsat 8-satelitten.

Lappeteppe
Google har lenge klart å gjøre det beste ut av det som noen ganger har vært et svært dårlig kildemateriale. Forgjengeren til Landsat 8, Landsat 7 hadde problemer med en hardware-feil som resulterte i diagonale striper av manglende data, men det er ikke en overflod av bilder fra verdensrommet så Google måtte gjøre det beste ut av det.

Med avanserte algoritmer så ryddet Google opp i bildene og fjernet striper, skyer og andre etterlevninger fra Landsat 7s bilder.

Viktig verktøy for mange
Google Maps har blitt et svært viktig verktøy for mange, både privat og i forretningsøyemed, og i noen tilfeller har vi også observert at noen har stolt litt i overkant mye på tjensten.

Landsat 8
I 2013 ble Landsat 8 sendt ut i bane over oss og nye, klarere bilder, ble tilgjengelig for Google Earth- og Google Maps-teamene. Ifølge en oppdatering på Google Maps-bloggen så er Landsat 8 i stand til å fange bilder med «større detalj, mer ekte farger og i langt høyere frekvens». Landsat 8 tar faktisk dobbelt så mange bilder som Landsat 7, hver dag.

Det er bildene fra Landsat 8 vi nå kan se i bruk på Google Maps og Earth.

Før og etter bilde av New York.
Før- og etterbilde av New York.

Se verden i endring
Arbeidet til Google gjør også at de kan lage svært så fortellende fremstillinger av jordens utvikling over tid som de har gjort i disse time-lapse bildene av forskjellige områder på jorden.

En timelapse av en kullgruve i Wyoming, USA.
En timelapse av en kullgruve i Wyoming i USA.

Mer komplekst enn man tror
Også denne gangen har Google vasket bildene for skyer og andre «urenheter», dette har gjort ved å analysere nesten en petabyte med bildedata. I deres innlegg skriver Google at det er analysert mer enn 700 trillioner piksler, ett tall 7000 ganger høyere enn det estimerte antallet stjerner i Melkeveien.

Du kan se de oppdaterte bildene på Google Earth og Maps nå.

Kilde:
Google via TechCrunch

 

Stikkord: Google, GoogleMaps