Feil hus ble slått til pinneved etter en feil i Google Maps.
Feil hus ble slått til pinneved etter en feil i Google Maps.

Annonse


Rev feil hus, skylder på Google Maps

Det er ikke alltid like lurt å stole blindt på gratistjenester på nettet, heller ikke Google Maps.

Mer nøyaktig enn noensinne
Maps og dets like er mer nøyaktig og hyppigere oppdatert enn noen gang tidligere samtidig som flere bruker de i forskjellige kommersielle sammenhenger.

Det har resultert i et stort problem for en kvinne i Texas etter at huset hennes ble revet ved en feiltagelse etter at hennes gateadresse var feil på et av kartene til tjenesten Google Maps.

Morsomt, men tragisk
Situasjonen, om enn noe morsom sett uten ifra, så er den tragisk for eieren av huset Lindsay Diaz.

Annonse


Tilfeldigvis var Lindsay i en prosess med å fornye huset og hadde akkurat søkt om en tillatelse til å reparere huset og ble forskrekket når hun fant ut at huset istedet var revet.

Et steinkast unna riktig bolig altså.
Et steinkast unna riktig bolig altså.

Feil gate, riktig nummer
Det har vist seg at rivningsselskapet, Billy L Nabors Demolition, hadde riktig adresse, men feil gate. Rivningsarbeidet skulle ha vært foretatt i  7601 Cousteau Drive men ble istedet utført på 7601 Calypso Drive.

Etter at Diaz fant hjemmet sitt i ruiner så kontaktet hun selskapet som til sitt forsvar brukte Google Maps for å vise at de hadde “funnet” riktig hus.

Google innrømmer feilen
Det hører også til historien at det faktisk var en feil i Google Maps og selskapet har senere innrømmet dette til CNN Money, samt fikset feilen. Lærepengen her er vel at slike ting bør sjekkes med mer enn én kilde i fremtiden.


Kilde:
NeoWin

Annonse