Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Microsoft tester ut et nytt verktøy kalt Refresh Windows. (Ill.: Skjermdump)

Microsoft gjør det enklere å bli kvitt søppelvare

Det nye Windows 10-verktøyet ordner saken.

Har du kjøpt en ny Windows-PC og opplevd at den kommer forhåndsinstallert med programvare fra PC-produsenten og antivirusløsninger du ikke ønsker?

Forny Windows
Som vi skrev om tidligere denne uken, tester Microsoft et nytt verktøy som skal gjøre det enklere å foreta en ren installering av Windows 10.

Verktøyet, kalt «Refresh Windows» fjerner alt av søppelvare, såkalt bloatware eller «gjøkeprogram» som Språkrådet opererer med, og igjen sitter man med en fersk installasjon med kun programmene Windows 10 kommer med.

Dette sier Microsoft om verktøyet:

«Ønsker du en enkel måte å starte på nytt? Vi lager et verktøy som gjør dette mulig. Vi klargjør programmet til lansering og ønsker deres tilbakemeldinger når programmet er lansert, forklarte Microsoft den gang».

Betatesterne får prøve det
For øyeblikket er «Refresh Windows» kun tilgjengelig i testutgave i Insider-betaene, men lanseres nok sammen med «Anniversary Update» som slippes for alle i juli. Her kan starte nedlastningen av «Refresh Windows».

Denne uken slapp Microsoft to nye betaversjoner til testerne, 14366 og 14367, med en drøss av feilrettinger og forbedringer.

Er du en Windows Insider? Del dine erfaringer i kommentarfeltet.

 

Kilder:
The Verge,
Microsoft Answers

Stikkord: Microsoft, søppelvare, windows10