Slik skrur du av Facebook-spionasjen om du ikke bruker Facebook

Det er fullt mulig å skru av Facebook-sporingen.
Det er fullt mulig å skru av Facebook-sporingen.

Forrige uke annonserte Facebook at de for første gang vil bruke informasjon om personer som ikke har konto på det sosiale nettverket, til å vise dem annonser på andre nettsider gjennom deres Audience Network.

Sporer ikke-brukere
Tidligere har det sosiale mediet kun vist annonser til de med på konto, men fremover vil Facebook bruke informasjon som de har samlet inn via blant annet informasjonskapsler og utvidelser til å vise annonser til samtlige.

– Våre knapper og utvidelser sender over standard informasjon om brukernes surfing. Vi har tidligere ikke brukt dette for ikke-brukere. Nå skal vi bruke det for bedre å forstå hvordan vi kan nå de personene, uttalte Facebooks annonsesjef Brian Bosworth til The Wall Street Journal.

Annonse

Slik fjerner du sporingen
Hvis du ikke har konto på Facebook og ikke ønsker å se annonsene deres, er det fullt mulig å gjøre noe med det. Slik gjør du det:

Først går du til nettsiden til Digital Advertising Alliance. Her kan du se hvilke selskaper som sporer deg (vi har 130). Velg Facebook og trykk «Submit Your Choices». Så er det gjort.

Et annet alternativ er å trykke på «AdChoices» i annonsene.

 

Kilde:
Business Insider

Annonse
Annonse