Annonse
Annonse
Annonse

Apple leder an i jakten på det smarte hjemmet

Å gjøre hjemmet ditt smartere kan være nærmere for iOS brukere enn andre.
Å gjøre hjemmet ditt smartere kan være nærmere for iOS brukere enn andre.

I følge rykter så kan iOS 10 inneholde en egen dedikert smart-hus app for alle HomeKit baserte enheter.

Stort økosystem
Det er ikke antall enheter som støtter  Apple sin HomeKit plattform som er en utfordring, det er mangelen på et forent brukergrensesnitt som gjør at bruken av smarthus komponenter ikke helt har tatt av enda.

Sikkerhet først
Et annet aspekt er sikkerhet, med flere forskjellige app’er for flere deler av huset (lås, lys, alarm, underholdning) så kan det å gjøre huset smart bli en stor og kompleks jobb for mannen i gata.

Annonse

I følge rykter fra MacRumors, så skal neste versjon av iOS som kommer til høsten, iOS 10, inneholde en ny dedikert HomeKit app. I skrivende stund foreligger det ikke mer informasjon enn at den skal fungere som en hub for alle dine HomeKit støttede enheter.

Ingen garanti
Det er ingen garanti for at HomeKit appen blir en del av neste iOS, det er alltid en sjanse for at Apple enten dropper det helt eller utsetter det til neste versjon.

En hestelengde foran Google
Google, nå Aphabet, har fortsatt ikke klart å samle seg rundt en plattform og har ikke et klart budskap i IoT segmentet. Med sin OnHub og Brillo plattformer så ligger de etter Apple i å samle grensesnittene sine og komme til markedet med en mer helhetlig profil.

Om de klarer å få med HomeKit appen i neste versjon av iOS vil det være med å gjøre selskapet til en av de ledende innen dette segmentet med tanke på å bringe smarthus og automasjon til mer enn bare hobby-stadiet.

Kilde:
Engadget

Annonse
Annonse