TIPS: Slik sjekker du levetiden til batteriet på din MacBook

Den maskinen som jeg bruker mest er definitivt min MacBook Air 11 fra 2011. Den er lett, akkurat kraftig nok til å gjøre det jeg trenger og ikke minst, batteriet holder. Enn så lenge.

Sjekk levetiden
Om du opplever at maskinen din ikke varer like lenge på hver lading som tidligere så kan du ta en titt på dette. Alle batterier har en forventet levetid, et anslått antall ganger man kan lade opp og lade ut batteriet før det rett og slett er oppbrukt.

Slik sjekker du det på din MacBook:
– Steg 1: Hold «Option» (⌥) og klikk på Eple-logoen () i venstre hjørne.
– Steg 2: Klikk på «System Information»
– Steg 3: Under «Hardware» så ser du etter og klikker på «Power»
– Steg 4: Ved «Batteri Information» finner du «Health Information» og der kan du sjekke din «Cycle Count».

Annonse

Screen Shot 2016-05-01 at 12.07.35

Undertegnedes «Cycle Count» ser ut til å være under de anbefalte 1000, og ligger idag på 695, og det selv om maskinen har vært i daglig bruk siden jeg plukket den opp fra Eplehuset i Bergen en gang i løpet av 2011.

Om du ønsker å se hva som er forventet Cycle Count for din modell så se på denne dokumentasjonen fra Apple.

Hvordan regnes en Cycle Count
En «Cycle Count» regnes fra den tiden det tar batteriet å komme fra 100 prosent og ned til 0 prosent, eller mer presist den tiden det tar å forbruk 100 prosent av batteriets kapasitet. Det vil si at om du bruker halvparten av kapasiteten ene dagen, og andre halvparten andre dagen så er dette en Cycle Count, selv om du har laget batteriet i mellomtiden.

Det er en prossess som kan ta flere dager, om ikke lenger de fleste av oss. Vi lader litt her, bruker den litt der, før den igjen finner veien til en lader.

Kilde:
9to5Mac

Annonse
Annonse