Hopp til navigasjon Hopp til innhold

– Teslas Autopilot halverer sjansen for ulykker

Musk har stor tro på prosjektet.

Forrige uke var Elon Musk på en visitt i Norge og snakket blant annet med samferdselsminister Kjetil Solvik-Olsen.

50 prosent lavere
En kommentar som virkelig gikk under radaren og få snappet opp, var da Musk snakket om Teslas Autopilot-program.

– Sannsynligheten for å havne i en ulykke er 50 prosent lavere hvis du har Autopilot på. Selv med vår første versjon. Så vi kan se hva det gjennomsnittlige antall kilometer før en ulykke er – ulykker som utløser kollisjonsputen. Selv med den tidlige versjonen, er det dobbelt så god som en person, fortalte Musk.

«Autopilot tillater Model S å styre innenfor, eller bytte kjørefelt kun ved å slå på blinklyset og styre hastighet ved hjelp av aktiv, trafikkoppmerksom cruise-kontroll. Digital kontroll av motorer, bremser og styring bidrar til å unngå kollisjoner fra fronten og sidene, og samtidig hindre at bilen dreier ut av kjørefeltet. Bilen din kan også skanne etter en parkeringsplass, varsle deg når én er tilgjengelig, og lukeparkere på kommando», skriver Tesla om Autopilot på sine hjemmesider.

Tesla-sjefen: – Vi er to år unna selvkjørende biler.

Helautomatisk
Han refererer til den første generasjonen av Autpilot ettersom han forventer at den andre generasjonen vil bli helautomatisk. Sistnevnte er nødt til å bli betydelig mer sikker for å tilfredsstille krav til bruk.

– Jeg føler det vil bli viktig på sikt å tilfredsstille regulatorer og allmennheten ved å vise til en stor mengde informasjon – med milliardvis av kjørte kilometere – for å si at sikkerhetsnivået er betydelig bedre når det gjelder helautomatisk mot ikke-automatisk.

Musk forventer at Teslas helautomatiske Autopilotsystem vil stå klart innen to år. Så gjenstår det å få det godkjent av myndigheter verden rundt.

 

Kilde:
Electrek

Stikkord: tesla