Uber punger ut for å unngå rettssak.
Uber punger ut for å unngå rettssak.

Annonse


Uber må ut med 800 millioner kroner etter søksmål

Søksmålene fortsette å komme mot selskapet som har tatt verden med storm, men nå kan to av disse avsluttes utenfor rettsalen.

Saksøkt i to stater
Selskapet ble saksøkt i to stater, henholdsvis Massachusetts og California. Nå har selskapet bestemt seg for å avslutte saken i minnelighet og avgjørelsen avventer godkjennelsen fra dommeren.

100$ millioner til sjåførene
Diskusjonen om sjåfører for Uber er ansatte eller frittstående lenge, men nå har de vunnet en viktig seier. 680 millioner går ut til deres sjåfører, med opsjon på ytterligere 120 millioner om selskapet skulle børsnoteres i fremtiden.

Skal legge til rette for fagforeninger
Uber har også gått med på å legge til rette for bedre kommunikasjon rundt detaljer om ranking av sjåfører, hvordan de sammenlignes i systemet med sine «kolleger» i tillegg til å innføre en formell prosedyre for deaktivering av sjåfører som skal innføres i hele USA.

Annonse


Det skal også legges opp til av foreninger for sjåfører skal bli opprettet og finansieres av Uber i begge stater som søksmålene kom fra.  Disse gruppene skal avholde kvartalsvise møter med selskapet for å diskutere viktige saker.

Seier også for Uber
Kanskje det mest kritiske for Uber i dette er at selskapet fortsatt får lov til å kalle sine sjåfører for selvstendige næringsdrivende og ikke ansatte. Det gjør at selskapet kan fortsette å rekruttere sjåfører uten å ha sørge for helseforsikring og overtidsbetaling.

Kilde:
NeoWin

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse