SMRT og 2getthere har innledet et samarbeid for å bringe førerløse biler til gatene i Singapor.
SMRT og 2getthere har innledet et samarbeid for å bringe førerløse biler til gatene i Singapor.

Annonse


Singapore vil ha førerløse biler på veiene innen utgangen av året

Det er det nederlandske selskapet 2getthere som også har hatt lignende prosjekter i sitt eget hjemland som nå kommer til å sørge for at innbyggere i Singapore vil kunne komme seg førerløst til skole eller jobb innen utgangen av året.

Elektriske «bobler»
Uten behov for ratt, pedaler og andre «gammeldagse» greier så blir designet noe annerledes enn det vi er vant til å sette oss inn i for å komme oss fra A til B. Disse er spesialdesignet for å brukes på mindre veier, og på veier man typisk finner i et innegjerdet bomiljø eller på større skoler og arbeidsplasser.

2getthere
Den nederlandske produsenten av bilene og den Singaporske transportbyrået, SMRT, annonserte tidligere i uken at de kommer til å bygge 24 av disse som kommer til å kjøre for SMRT innen utgangen av året. Sammen har de opprettet selskapet «2getthere Asia» som vil administrere og sørge for vedlikehold på bilene.

Bilene ser ut til å bli større versjoner av de som idag er i drift i Masdar City i Abu Dhabi, disse er også produsert av 2getthere og SMRT i 2010. Med ti elektriske biler har de transport over 1 million passasjerer siden de ble satt i drift i Masdar City i 2010.

Annonse


Her er en video av bilene som brukes i Masdar City:

Også i bruk i Europa
2getthere har også bygget et lignende system i Rotterdam i Nederland. Det transportsystemet har seks «busser» som kan transportere 20 passasjerer hver, i følge 2getthere så transporterer disse 2500 passasjerer hver dag.

Kilde:
Mashable

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse