Fitbit Blaze er en fin smartklokke som er lett å bruke og varer lenge.
Fitbit Blaze er en fin smartklokke som er lett å bruke og varer lenge.

Annonse


TEST: «Fitbit Blaze» vet ikke helt hva den vil være, men det er ikke så farlig

Fitbit trues av de store tradisjonelle teknoselskapene, men ligger definitivt ikke på latsiden. Derfor har de laget Blaze, en smartklokke som prøver å være dress-kompis og treningskamerat. De kommer farlig nærme å innfri på det meste.

Design
Den er ikke designet like mye som den er satt sammen. Rammen tar mer plass enn nødvendig, noe som gjør den litt plagsom å ha under genserarmen. Verre er det at den ser.. rar ut.

Det er liksom ingen tanke rundt utførelsen. Med plast-reima og sølvrammen er det litt som å jogge med slips, for å gjøre en teit analogi. Det beste vi kan si om utseende er at den ikke ser overivrig nerdete ut.

Fordelen med rammedesignet er at man kan lade den i sekken når man er på reise, fordi man tar ut selve klokkedelen og monterer den inn i et lite USB-hus som kan låses. Smart – det er jo komplett umulig å lade en Apple Watch uten at den ligger på bordet (med tilbehøret som følger med). Negativt: det nytter ikke å lade om du glemmer laderen.

Annonse


Den vet ikke helt hva den vil være, men den vet hva den vil gjøre. Trene!

I bruk
Så la oss ta oss for første grunn til at mange snuser på en Fitbit i stedet for en Android Wear eller en Apple Watch: lang batteritid, konstant pulsmulig og enkle menyer som får deg kjapt ut og frem.

Klokkeansiktet er helt ok, men lider også av noe dårlig design og ikke best bruk av panel-plassen. Enkel tapping på klokka endrer visning fra antallet skritt, trappetrinn eller pulsmåler avhengig av valgt klokkedesign.

Bruker du den i Bluetooth LE (Low Energy)-modus varer den lengst, men kan ikke motta varsler fra nettet eller styre musikken (da må du aktivere Bluetooth Classic fra innstillingene og koble mot mobilen som vanlig. Med LE holder det å installere Fitbit-appen).

I LE-modus sender den deg uansett dog SMS- og anrops-varsler, og det er helt allright. Kudos for at vi nesten ikke merker at vi har den på oss. Gummi-reima er kjip, men praktisk.

Blaze har ikke det største lenkeutvalget. Vi testet med den svarte gummireima.
Blaze har ikke det største lenkeutvalget. Vi testet med den svarte gummireima.

Konklusjon
La meg oppsummere: det beste med Blaze er batterilevetiden på fire dager, konstant pulsmåler og det faktum at menyene er enkle. Blaze er veldig enkel å komme i gang med å bruke, akkurat som alle andre Fitbit-produkter. Veldig bra.

Noe kjedelig er den, men igjen: for å spare batteriet. Den gjør det samme som andre treningsklokker, men på en litt mer classy måte. Det er dog fortsatt rom for forbedringer, men vi er likevel imponert over batteriet og funksjonene i en så liten og lett enhet.

Etter å ha brukt Apple Watch kontinuerlig i mange måneder higet jeg ikke etter å ta den på igjen grunnet den hyppige ladingen, og jeg kan fint leve uten å bli varslet om alt. Smartklokke-apper bruker jeg aldri uansett.

Karakter: 8/10

+ Lang batterilevetid
+ Alt fungerer som forventet – lett å komme i gang
+ Sitter perfekt på håndleddet
+ Fin app og nettside for å følge med på helsa og søvnkvalitet (inkluderer også vibrasjonsvarsel for å få deg opp om morgenen)

– Schizofrent design er ikke noe å juble for
– Avhengig av mobil for GPS
– Skjermen skrur seg ikke alltid på når man hever håndleddet

– Ikke vanntett (kan ikke dusjes med, heller)
– Kjip skjerm
– For få klokkeansikt å velge mellom
– Kronglete å slette SMS-varsler

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse