«Ond hack» bruker Wi-Fi for å ødelegge iPhonen din

Ond hacker kan krasje enheten din via Wi-Fi.

Ifølge en gruppe med sikkerhetseksperter kan ondsinnede hackere lure iPhone- og iPad-brukere til å koble seg til farlige Wi-Fi-nettverk, og potensielt sett ødelegge enheten.

Overraskende enkel
Metoden som blir brukt er forholdsvis enkel., skriver sikkerhetseksperten Brian Kerbs, i KerbsOnSecurity.

«For eksempel: For å bruke Starbucks’ gratis-Wi-Fi, kobler brukerne til et nettverk som heter ‘attwifi’. Så fort du har gjort det, trenger du ikke lenger å koble til nettverket kalt ‘attwifi’ igjen. Neste gang du besøker Starbucks, er det bare å ta frem iPaden og så kobler enheten automatisk til», skriver han.

Annonse

Dette er for å gjøre det enklere og sømløst å koble til kjente nettverk, men det betyr også at personer med lumske hensikter kan utnytte det.

Samme navn
Hvis en person bruker samme navnet på sitt nettverk som andre kjente, åpne nettverk, kan han eller hun lure brukeren til å logge på det «falske». Sikkerhetsforskerne Patrick Kelley og Matt Harrigan hevder at datasnokene kun trenger å sende enheten gjennom en server hvor de laster ned oppdateringer til tid og dato.

Serveren setter iOS-enhetenes dato til 1. januar 1970, noe som fører til total krasj. Det kjente datoproblemet er løst i iOS 9.3.

Les mer: Endrer du til 1. januar 1970 går iPhone i stykker.

«iPadene som var innenfor radiusen til (det onde) testnettverket, kjørte en omstart og begynte sakte, men sikkert å selvdestrueres. Harrigan og Kelley forteller at dette visstnok fører til kaos på de fleste innebygde appene på iPad og iPhone, og det påfølgende virvaret som oppstår når appene på enheten slåss om ressurser, fører til at iPadens prosessorkraft blir overveldet», skriver Kerbs.

Testene utført av sikkerhetsforskerne viste at iPaden ble målt til 54 grader kun minutter etter hacken.

– Oppgrader til iOS 9.3
Denne metoden er på ingen måte ny, og Apple, som har samarbeidet med forskerne, uttalte at de ikke klarte å få iPaden til å bli like varm som testene til Kelley og Harrigan.

De klarte dog å krasje enheten, men fikk tilbakestilt den via iTunes, står det i rapporten til Kerbs. Dette problemet skal være løst i iOS 9.3, og Apple anbefaler samtlige å oppgradere.

 

Kilder:
Fortune,
KerbsOnSecurity

Annonse
Annonse