Her får han tilgang til iPhone-bildene uten passord

Annonse


Apple har fikset Siri-svakhet

Utrullingen av nyeste iOS-versjon har på ingen måte gått slik Apple håpet på.

Oppdatert 6. april kl. 12.05:

Problemet er nå løst fra Apples side ved at de har sluppet en liten oppdatering som sørger for at iOS-enheten spør om passord hver gang det initieres et Twitter-søk.

Samtidig har de også fikset et annet problem. Tidligere var det mulig å aktivere både Night Shift og Spareblussmodus med Siri. Hvis man spør Siri nå å aktivere Night Shift, får man nå beskjed at hun da må dekativere Sparebluss.

Annonse


Det er uvisst hvorfor Night Shift og Spareblussmodus ikke kan være aktivert samtidig.

Originalsak:

Problemer
Først ble det rapportert om eldre enheter som krasjet ved oppgradering og senere omfattende klager om Safari-krasj.

Denne gangen er det rett og slett en liten svakhet som gir hvem som helst tilgang til bildene og kontaktene på en låst iOS-enhet med 3D Touch.

Siri-svakhet
I videoen viser Jose Rodriguez hvordan han bruker et simpelt Siri-søk og 3D Touch for å få tilgang til bilder og kontakter på en låst iPhone.

For å få til dette aktiverer han «Hey Siri»-funksjonen ved å trykke på hjem-knappen og ber deretter den digitale assistenten å søke på Twitter. Hvis søket inneholder en kontaktadresse, for eksempel en e-post, kan man bruke 3D Touch for å få «Hurtighandligner»-menyen.

Ved å trykke på «Legg til i eksisterende kontaker» får man opp kontaktlisten og derfra får man også tilgang til bildene ved å velge en kontakt og trykke på bildet.

Slik hindrer du det
Dette er kun mulig på iOS-enheter med Siri, 3D Touch og hvor eieren har gitt Siri- og kontakt- og bildetilgang til Twitter.

For å forhindre at dette skjer på din iPhone kan du deaktivere tilgangen via Innstillinger – Personvern – Twitter og hvis Siri står på listen trykker du av.

Det samme gjelder Personvern – Bilder. Sett Siri til av.

 

Kilde:
MacRumors

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse