TSA har brukt nesten 11 millioner kroner på en app som viser en tilfeldig pil til høyre eller venstre.
TSA har brukt nesten 11 millioner kroner på en app som viser en tilfeldig pil til høyre eller venstre.

Annonse


App som viser høyre og venstre kostet 3 millioner

Sikkerhetssjekken på flyplassen er ofte den store flaskehalsen, og er det stedet vi har minst lyst til å tilbringe masse tid.

Møt «TSA Randomizer»
Dette er altså en app som kjøres på iPader som ansatte hos TSA (Transportation Security Administration) står i sikkerhetskontrollen med. De trykker på skjermen og en pil viser deg hvilken kø du skal gå i.

Prislappen for denne appen? 330 000$ USD, nærmere 3 millioner kroner.

Totalt brukte de 1,4 millioner
Den totale prislappen for prosjektet skal være på 1,4 millioner amerikanske dollar, altså nærmere 11,5 millioner kroner. Men hva som er inkludert i den prisen er ikke klart.

Annonse


Det som er klart er at appen som tilfeldig viser en pil til høyre eller venstre kostet tett oppunder 3 millioner kroner.

Tilfeldig utvalg
I USA er de også noe strengere med selve sikkerhetssjekken før man kommer inn i avgangsområdet, og alt må som regel av og ut. Det er TSA som har ansvaret for dette arbeidet, og de har lenge jobbet med forskjellige løsninger for å korte ned tiden det tar å sjekke alle passasjerer.

Blant annet har de satt i drift «naken-scannere» som er en røntgenmaskin for hele kroppen hvor du går inn holder armer oppe og bein fra hverandre og blir scannet for våpen og eksplosiver.

Pre Check
Et annet tiltak de har igangsatt er en såkalt forhåndssjekk, en løsning du kan kjøpe deg inn i for en liten sum per år hvor du blir godkjent for å gå gjennom en mindre streng sikkerhetskontroll.

Det er i sammenheng med det siste tiltaket at de mente de trengte å få utviklet en app for å velge ut hvem som skal få lov til å gå i den forhåndsgodkjente køen, selv om de ikke har har betalt for det.

Kilde:
Kevin Burke
Bloomberg

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse