Google nekter å etterkomme franske CNILs krav.

Annonse


Google bøtelegges for «retten til å bli glemt»-nekt

I februar gikk valgte å etterkomme noen av kravene til den franske regulatoren for databeskyttelse, Le Commission Nationale de l’Informatique et des Libertés (CNIL).

Nekter å etterkomme
«Retten til å bli glemt»-lovgivningen gir personer rett til å be søkemotorer som Google å fjerne «gammel og utdatert» informasjon fra søkeresultater.

Først tilbudte Google seg å fjerne resultater lokalt, det vil si at hvis en franskmann ber om å fjerne informasjon, vil ikke denne dukke opp i franske søk utført på Google.fr. Deretter sa de at de også ville fjerne resultatene hvis en person i Frankrike søkte via Google.com.

Les også: «Retten til å bli glemt» må gjelde samtlige av Googles domener.

Annonse


Bøtelegges
Dette var ikke godt nok for CNIL som krever at «retten til å bli glemt» skal gjelde for samtlige av søkemotorens domener uansett hvor i verden søket blir utført. Google nektet og har nå blitt bøtelagt med 100 000 euro, rundt 947 000 kroner.

Google sier i en uttalelse at de er sterkt uenige med CNILs påstand om at de har autoritet til å kontrollere hva hele kontinentet kan ha tilgang på utenfor Frankrike og har dermed anket saken.

Hva mener du om denne saken? Bør «retten til å bli glemt» gjelde globalt, eller kun i landet der innholdet blir krevd fjernet?

 

Kilde:
9to5Google

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse