Google etterkommer EU-s retten til å bli glemt-krav.

Annonse


Google følger EU-retten til å bli glemt

I 2014 vedtok EU at borgerne har rett til å bli glemt. Google godtok denne dommen, men har fått kritikk på hvordan de har håndtert den.

Etterkommer kravene
Google anket i fjor den globale håndhevelsen av retten til å bli glemt og hevdet det vil påvirke det offentliges rett til informasjon og at det var en form for sensur. Anken ble avvist av franske dataregulatorer og retten til å bli glemt skal gjelde alle av søkemotorens domener, ikke bare Google.fr.

Nå har Google omsider tatt dette til etterretning. Det vil si at søkeresultater ikke bare fjernes fra for eksempel Google.fr, men også Google.com.

Med andre ord betyr det at hvis en franskmann ber om å fjerne informasjon fra .fr, vil ikke denne informasjonen dukke opp i noen versjon av Googles nettside, såfremt søket er foretatt i Frankrike.

Annonse


Les også: «Retten til å bli glemt» må gjelde samtlige av Googles domener.

Risikerte bøter
EUs «retten til å bli glemt» er et pålegg til søkemotorene om å slette sider som inneholder informasjon som er utilstrekkelig, irrelevant eller utdatert, eller overdreven.

Siden dommen falt i 2014 har Google mottatt 376 038 forespørsler om fjerning, ifølge Googles nettisder. De skal ha akseptert rundt 42 prosent av dem.

Les også: Microsoft avslører overvåkingstall.

 

Kilder:
Reuters,
Engadget

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse