Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Amazon Echo Dot er en DJ som faktisk hører på deg. (Ill.: Amazon)

Amazons nye produkter kan bestilles på en snodig måte

To nye produkter i Echo-serien, men ikke til nordmenn.

Echo Dot og Amazon Tap er selskapets to nye produkter du ikke kan bestille.

Dette er Amazon Echo Dot
Echo Dot har samme lydteknologi som storebror Echo (som vi har inne til test), dvs. at du kan snakke, og ikke skrike, selv om du er et stykke unna.

Det kuleste er at stemmen din gjør alt på disse to enhetene. Forskjellen er at Dot kun er en musikkavspiller du plugger inn i eksisterende lydsystem (den har ingen egen høyttaler) – deretter er det bare å fortelle boksen hva du vil høre på.

Men, og det er alltid et men; kun om du eier en Amazon Echo eller Amazon Fire TV fra før av (man kan fortelle Echo at man vil bestille en). Ikke bare det, men du er nødt til å ha et Amazon Prime-medlemskap i tillegg, og det er ikke tilgjengelig for nordmenn.

Dot koster 777 kroner

Dette gjør Tap
Kanskje enda mer spennende, om enn ikke like nytttig for musikkfrelste, er Tap. Denne høyttaleren har ikke det smarte mikrofon-systemet som Echo og Dot, men er i stedet en Bluetooth-høyttaler med push-to-talk Alexa-støtte (Alexa er Amazons svar på Cortana og Siri).

Denne er det meningen du skal ta med deg ut.

Tap koster 1222 kroner, og kan bestilles selv om man ikke eier Echo eller har et Prime-medlemskap, men vi tviler på at de sender til Norge. Får man dog bestilt en Tap kan man bruke den til å bestille en Dot. Ja, Amazon er litt merkelige.

 

Kilder:
Amazon
Amazon

Stikkord: amazon