Kommer Facebook til å slippe støtte for chat-roboter ved F8 i April?
Kommer Facebook til å slippe støtte for chat-roboter ved F8 i April?

Annonse


Facebook-sjef pågrepet i Brasil

Som det desidert største sosiale mediet i verden, sitter Facebook med lassevis av informasjon om brukerne.

Lassevis med brukerinformasjon
Det betyr ikke nødvendigvis at de kan eller ønsker å utlevere informasjon til myndighetene eller hvem det måtte være som etterspør dem.

I det siste har Facebook-eide WhatsApp nektet å godta tre ordrer fra brasilianske myndigheter som ønsker å få tilgang til brukerinformasjon fra lynmeldingstjenesten i en pågående etterforskning.

Les også: Frankrike vil ha slutt på Facebook-sporingen.

Annonse


Bøtelagt, så arrest
Først ble de bøtelagt med rundt 100 000 kroner, før beløpet ble økt til drøyt to millioner kroner og nå er Facebook-sjef for Latin-Amerika, Diego Dzodan, blitt pågrepet etter ordre fra myndighetene.

Dzodan skal ha blitt arrestert på grunn av fraværet av WhatsApp-ansatte, i stedet ble en representant for selskapet, altså Dzodan, pågrepet.

En talsperson fra WhatsApp kom med følgende uttalelse i forbindelse med pågripelsen:

– Vi er skuffet over at myndighetene gikk til dette ekstreme skrittet. WhatsApp kan ikke utlevere informasjon vi ikke har. Vi er skuffet over denne ekstreme og overdrevne avgjørelsen med å pågripe en Facebook-direktør i en sak som omhandler WhatsApp, som operer uavhengig av Facebook.

Les også: Har du lagt merke til den største Facebook-endringen på mange år?

FBiOS-likheter
Denne saken drar også likheter med den mye omtalte «FBiOS»-saken mellom Apple og FBI. I midten av februar påla en dommer Apple å hjelpe FBI, noe iPhone-produsenten har nektet tvert.

Det er ingen pågrepne i den saken ennå. Les alt om «FBiOS»-saken her.

 

Kilde:
IB Times

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse