VKansee viser frem hvordan du kan hacke en telefon med litt plastelina.
VKansee viser frem hvordan du kan hacke en telefon med litt plastelina.

Annonse


Smarttelefonen din kan hackes med plastelina

Start-up selskapet, VKansee, viste på sin stand under Mobile World Congress 2016 hvordan man kunne låse opp en smarttelefon med fingeravtrykksensor ved bruk av litt Plastelina.

Ønsker å heve sikkerheten
VKansee lagde først en avstøpning av fingeravtrykket i tannlegepasta og deretter “fanget” de det med Plastelina. Det bør også nevnes at det tok et par minutter å lage avstøpningen.

Den “falske” fingeren ble så brukt til å låse opp telefonene.

I følge VKansee så er dette mulig siden dagens fingeravtrykksensorer ikke klarer å ta avlesninger høyere enn 500 dpi.

Annonse


Sammenligning av fingeravtrykk teknologi.
Sammenligning av fingeravtrykk teknologi.

VKansee sitt nye produkt gjør sine avlesninger i 2000 dpi. Dette gjør at deres løsning kan fange et langt mer detaljert bilde av fingeravtrykket.

Kapasitiv sensor
Siden den er kapasitiv kan den ha flere bruksområder som en “hjem” knapp, og i følge selskapet kan den også omkranses med LED for å fungere som en indikator på for eksempel nye meldinger.

Kriminelle med lomma full av plastelina
Selv om vi neppe kommer til å se horder av kriminelle som tropper opp på nærmeste lekebutikk for å kjøpe Plastelina setter dette lys på et viktig punkt. Nemlig at dette ikke er første gangen vi ser  “low tech / no-tech” løsninger som forbigår det som fra produsentene fremstår å være svært  sofistikert teknologi.

Sensor under glasset
De sensorer som er i bruk idag krever at det lages hull i glasset for å implementere sensoren, mens VKansee sin løsning kan legges under glasset. Den er dermed både mer sikker mot tukling, og står lettere imot problematikk som vann og smuss. Med sin tykkelse på 1,5mm vil nok denne være svært attraktiv for produsentene i dette markedet.

Er i forhandlinger
VKansee er i forhandlinger med flere produsenter, uten at de vil avsløre hvilke og ser for seg å ha sin teknologi i enheter allerede tidlig til neste år.

Se video her:

Kilde:
NeoWin
VKANSEE

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse