Er mobilen til 35 kroner bare lureri? Det virker ikke akkurat troverdig lenger.
Er mobilen til 35 kroner bare lureri? Det virker ikke akkurat troverdig lenger.

Annonse


– Det er ikke mulig å selge en Android-mobil til 35 kroner

I går skrev vi om Freedom 251, en fire tommer Android-mobil til 35 kroner. Høres noe for godt ut til å være sant, er det ofte det.

Nettbutikken gikk ned
I dette tilfellet tenkte vi at siden India er et uviklingsland, og produsenten Ringing Bell helt sikkert taper på hver solgte enhet i tillegg til å få statsstøtte, så hadde det vel vært en mulighet å selge mobilen til en så lav pris, i hvert fall en stund.

Men nå ser det ut til at hele prosjektet er i fare. Ikke bare er det umulig å handle noe fra produsenten. Nettbutikken melder om at serverne sliter med å takle presset. Det går rett og slett ikke an å handle mobilen som skulle lanseres i dag.

– Umulig
Men det er ikke alt: indiske Cellular Association hevder at det er komplett umulig å selge en slik mobil til 35 kroner om man ikke ønsker gigantiske tap. Ifølge dem koster det rundt 40 dollar bare å produsere mobilen hos de billigste produsentene.

Annonse


De har regnet ytterligere på dette, og funnet ut at mobilen må prises til minst 60 dollar etter skatter, avgifter og distribusjon er inkludert. Organisasjonen avslører også at mobilen ikke har noen operatør-partnere.

Antyder lureri
Det var meningen at Indias forsvarsminister skulle være tilstede under lanseringen av mobilen, men han møtte ikke opp. Den indiske politikeren Kirit Somaiya går så langt og mene at det hele er en scam, noe han backer opp med at selskapet ble opprettet for kun tre måneder siden.

Trolig sikter han i retning til at Ringing Bell kan være et selskap som kun ble opprettet for å lure til seg statspenger.

Jall
Interessant nok har Livemint.com skaffet et testeksemplar av mobilen. Det første de la merke til er at Ringing Bell har sladdet en logo til et annet selskap på mobilens forside, nemlig Adcom.

Ringing Bell sier de har laget mobilen selv, men bare ved å skrape bort maling er det lett å se at dette ikke stemmer. Vi tror ikke dette er det siste vi kommer til å høre fra India om Ringing Bell…

 

Kilder:
Mashable
ABP Live

 

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse