Netflix vokser på seg problemer.
Netflix vokser på seg problemer.

Annonse


Symantec advarer mot falske Netflix-installasjoner

Med økt popularitet øker også problemene til strømme-giganten.

Symantec advarer
I et innlegg på Symantec sin offisielle blog advarer selskapet eksisterende og potensielle brukere av tjenesten om falske versjoner av Netflix. De advarer også mot en “phishing-kampanje designet for å samle inn aktive brukerdetaljer.

Netflix er nå i 190 regioner verden over, fra Europa til Asia. Og som alltid følger populariteten til slike tjenester til økt omfang av relaterte svindler.

Tilbyr lavere priser
Sider som tilbyr Netflix til reduserte priser lokker brukere til seg via reklamer på andre nettsteder. Eksempler på dette har vi sett i blant annet Brasil hvor brukere har lastet ned det de har trodd har vært legitime versjoner av Netflix fra sider som har tilbudt tjenesten billigere.

Annonse


Eksempel på NetFlix Malware
Eksempel på NetFlix Malware

Målet til trojaneren (Infostealer.Banload) er å stjele bankdetaljer på maskinen til intetanende brukere.

E-post phishing
En annen svindel standard epost phishing som lurer brukere inn på falske Netflix-sider. Disse sidene lurer også brukere til å gi fra seg brukernavn og passord, men også bankdetaljer gjennom å hevde en feil med betalingen for tjenesten.

Eksempel på Phishing epost.
Eksempel på Phishing epost.

Selges for en slikk og ingenting
Stjålne kontoer går for ca 2 kroner stykket på det illegale markedet, ofte bundet med et minimumskjøp på 4 stk (0,25 USD pr stk). Tjuvraddene har til og med sin egen TOS (Terms of Service) som hevder at brukeren ikke kan endre kontodetaljer. Å gjøre dette vil gjøre den virkelige eieren av kontoen klar over situasjonen og kan få de til å endre passord igjen.

Beskyttelse
Symantec advarer brukere mot å laste ned installasjonsfilen for Netflix fra noen andre steder enn www.netflix.com.

Kilde:
Symantec via NeoWin

 

 

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse