En hackergruppe har offentliggjort informasjonen til 22 000 FBI-ansatte.

Annonse


Hackere har offentliggjort informasjonen til 22 000 FBI-ansatte

Britiske The Telegraph rapporterer at navn og detaljene til over 20 000 FBI-ansatte er lagt ut på nett og bekrefter at informasjonen er genuin.

Også Homeland Security ble rammet
Interessant nok snakket en av de involverte med Motherboard forrige uke og fortalte om sine intensjoner kun dager før publiseringen.

I tillegg til de drøyt 20 000 FBI-ansatte, skal også informasjonen til 9000 ansatte i Department of Homeland Security være offentliggjort.

Les også: FBI: – Bare betal løsepengene.

Annonse


Flau tabbe
Det kanskje mest pinlige for de berørte, er at det faktisk ikke var mye hacking involvert. I stedet var det snakk om ren og skjær inkompetanse fra det amerikanske justisdepartementet.

«Department of Justice» (DOJ) skal ha gitt en person en kode for å få tilgang til det departementets intranett, etter at hackeren skal ha fått tak i en DOJ-e-postadresse.

Hackerne skal ha fått tilgang til 200 GB med data som inneholder blant annet kredittkortinformasjon og e-postadresser til personer i forsvaret.

Det amerikanske justisdepartementet og Homeland Security uttaler at de etterforsker sikkerhetsbruddet, mens FBI ikke ønsker å kommentere saken.

 

Kilder:
The Telegraph,
Neowin,
Motherboard