2017 blir trolig året ekte trådløs lading lanseres, om det da ikke skjer sent i år.
2017 blir trolig året ekte trådløs lading lanseres, om det da ikke skjer sent i år.

Annonse


iPhone kan bli først med noe hele verden venter på

Det har i det siste blitt spekulert i om Apple nærmer seg ekte trådløs lading.

Spennende utvikling som nærmer seg lansering
Altså lading som ikke krever at man legger enheten på en ladestasjon, men som kan overføre energi trådløst. Dette har vært en drøm lenge, spesielt for de som har prøvd å røske ut en kabel bak TV-benken sin.

Ok, la oss være noe mer virkelighetsnære, for det er neppe snakk om en Tesla-coil i alle hjem, men teknologi som er laget spesifikt for å lade mindre enheter som mobiler og nettbrett – vi snakker enheter som kan lades med mindre enn 10 watt.

WattUp er produktet Apple kanskje skal bruke
Ryktet denne gang går ut på at Apple skal ha sikret et partnerskap med Energous som står bak WattUp, en trådløs lade-teknologi som bruker radio-frekvenser for å lade enheter som er opp til 4,5 meter fra ladeenheten.

Annonse


Det er ikke noe bevis for at Apple og dette selskapet samarbeider, men det er et faktum at Energous har sikret en avtale med en ikke-navngitt gigant (topp fem i verden). Da blir listen ganske kort: Apple, Samsung, HP, Microsoft eller Hitachi er troverdige kandidater.

iPhone 7s?
Hva som ytterligere styrker teorien at Apple er selskapet, er at begge to bruker TSMC og Foxconn for produksjon, begge er medlemmer av ANSI (som jobber for en standard for trådløs lading) og det faktum at Energous sin RF-teknologi er den trådløse lade-teknologien som er nærme en ekte forbruker-lansering.

Vi ser ikke på det som usannsynlig at iPhone 7s og 7s Plus får støtte for ekte trådløs lading som en  eksklusiv funksjon i september 2017.

Innen den tid bør Apple ha annonsert et oppkjøp av Energous.

 

Kilde:
MacRumors

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse