Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Slik ser det ut når Netflix bannlyser smugtitting

Netflix sin nye praksis skaper sinne og frustrasjon blant VPN tilbydere

Forrige uke annonserte Netflix at de vil jobbe hardere med å stenge ute brukere som forsøker å omgå deres geografiske begrensninger.

Les mer av vår dekning av Netflix her.

Glemt hvor de kommer fra
Netflix sitt nye engasjement for å blidgjøre sine rettighetshavere går rett imot hva som var med å bygge selskapet i begynnelsen. For mange var det nettopp med VPN eller DNS endringer at man klarte å få tilgang til Netflix da den ikke var tilgjengelig i alle land. Netflix har allerede brukt kommersielt tilgjengelige svartelister en stund allerede, men har frem til nå ikke hatt noen uttalt plan om å slå hardere ned på denne typen aktivitet.

– Netflix har helt klart tjent på VPN tilbydere i flere år. De har vært med å fasilitere den hurtige veksten av Netflix sin globale kundebase, mens det samtidig har fulgt ordlyden om ikke ånden i innholdstilbyderenes restriksjoner, sier IVPN i en uttalelse til TorrentFreak.

IVPN legger også til at de ikke har hatt et fokus på tjenester som Netflix men at de vil fortsette sitt fokus på sikkerhet og personvern.

Slik ser det ut
Nå har det altså begynt og om du benytter en tjeneste som har kommet på blokkeringslisten til Netflix vil du få denne feilmeldingen.

Andrew Lee, som er Digital Rights Activist hos Private Internet Access sier ovenfor TorrentFreak at synspunkt er at den nye praksisen fra Netflix helt klart er i strid med tanken om nettnøytralitet.

– Ved å blokkere PIA og andre VPN kunder så sender Netflix en veldig klar melding som burde høres over hele verden: Netflix tror ikke på nettnøytralitet og vil også gå så langt som å stenge tilgang til deres tjenester for amerikanske brukere som forsøker å verne om sitt privatliv. Netflix er en betaltjeneste som krever en fakturaadresse, det er ingen grunn til å stenge for VPN tilgang om ikke fakturadetaljer er feilaktige, legger Lee til.

Veien videre
Det er i skrivende stund ikke klart hvordan Netflix planlegger å implementere denne endringen. Eller hvordan de ser for seg å komme rundt problemet med å stenge ute brukere som bruker VPN tjenester av de «riktige grunnene».

 

Kilde:
TorrentFreak

 

Stikkord: netflix, vpn