Ny iPhone kan få Li-Fi – hundre ganger kjappere enn Wi-Fi

Det er nok for tidlig for Li-Fi i iPhone 7, men kanskje åttern?
Det er nok for tidlig for Li-Fi i iPhone 7, men kanskje åttern?

«Li-fi fungerer, og er 100 ganger kjappere enn Wi-Fi!» kunne vi gledelig melde på tampen av november. Nå er det avslørt at Apple snuser på teknologien.

Utrolige hastigheter med lys
Slik fungerer Li-Fi: «VLC (visible light communication) bruker synlig lys mellom 400 og 800 terahertz. Enkelt forklart fungerer det som en veldig avansert form for morsekode. Akkurat som å skru et lys av og på i et spesielt mønster, så kan et LED-lys som skrus av og på i ekstreme hastigheter brukes til å skrive og overføre data i binær-kode. Dette går så fort at man mennesker ikke kan se blinkingen.»

Vi kunne også melde om at forskerne i en praktisk test fikk til utrolige hastigheter, men at teknologien krever at begge enheter er synlige for hverandre (noe som jo også er en sikkerhetsfordel i mange sammenhenger):

Annonse

«I lab-tester har de allerede klart å overføre 224 gigabits i sekundet – det er 18 filmer på 1,5GB hver det, lastet ned hvert eneste sekund.»

Trolig for tidlig for iPhone 7 i september
Vi vet selvsagt ikke om iPhone 7, eller mer trolig nummer 8, får Li-Fi, men det er et faktum at en referanse til «LiFiCapability» i iOS 9.1. Det er snodig at det dukker i ferdig kode med tanke på at teknologien fortsatt sees på som svært eksperimentell.

Helt overraskende på kommer det ikke, for i en patentsøknad fra 2013 nevner Apple muligheten til å sende og motta data ved hjelp av lys.

Vi håper på at noe slikt kan erstatte Bluetooth, som er alt for tregt. Hva med Li-Fi-støtte i hodetelefoner nå som det ryktes at Apple har planer om å drepe 3,5-utgangen.

Kilde:
AppleInsider

Annonse
Annonse