Støtte for nye prosessor-arkitekturer krever at du bruker Windows 10

Microsoft strammer inn støtte for fremtidige prosessorer.
Microsoft strammer inn støtte for fremtidige prosessorer.

Microsoft har lagt ut et innlegg på bloggen «Windows Experience Blog», i innlegget skriver de at fra og med Skylake vil det være endringer i hvordan de støtter tidligere versjoner av OS’et.

Et OS for å samle alle
Intels Kaby Lake, AMDs Bristol Ridge, og QualComms 8996 vil kun være støttet på Windows 10. Windows 8.1 og Windows 7 vil ikke motta støtte for disse arkitekturene. Grunnen til dette sier Microsoft er for å beholde fokuset på dyp integrasjon mellom nye prosessorer og Windows 10.

Windows 7 og 8.1
For å støtte sin installasjonsbase på disse versjonene vil de fortsette å motta oppdateringer for sikkerhet, stabilitet og kompatibilitet. Windows 7 er nå i utvidet support, og vil fortsette å være supportert ut 14. januar, 2020 på forrige generasjon av prosessorer. Windows 8.1 på sin side vil motta samme støtte til 13. januar 2023.

Annonse

Men støtte for SkyLake blir altså begrenset til utvalgte enheter, og en HCL (Hardware Compatability List) vil komme i løpet av en uke, skriver Microsoft i innlegget.

Frem til 2017
Støtte for Windows 7/8.1 på utvalgte enheter som kjører på SkyLake vil vare til 17. juli 2017, og vil da avsluttes. Disse 18 månedene skal ifølge Microsoft gi brukere og selskaper tid nok til å flytte over til Windows 10.

Fra 2017 til 2020/23 vil Windows 7/8.1 fortsette å motta kritiske oppdateringer om de ikke forårsaker problemer med kompatibilitet på andre enheter.

Kort forklart
Enklere forklart så er Windows 10 for alle nye arkitekturer og Windows 7/8.1 for de eldre arkitekturene de ble designet for. Eller for enheter på den kommende kompatiblitetslisten.

ITavisen følger saken og oppdaterer dere med listen når den foreligger.

Kilde:
Windows Experience

Annonse
Annonse