Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Nexus 5X er en av få nye Android-enheter som er blitt lansert med 6.0. (Ill.: Martin Kynningsrud Størbu)

Nesten ingen Android-mobiler kjører nyeste versjon

Tallet er faktisk forsvinnende lite.

I starten av oktober ble Android 6.0 Marshmallow lansert.

Android
Tre måneder etter lanseringen er det kun 0,7 prosent av Android-enhetene som kjører den nyeste versjonen av operativsystemet. Forrige måned var tallet på 0,5 prosent. Det imponerer nok ingen, og tyder på at oppgraderingen går i et labert tempo.

At to år gamle Android 4.4 KitKat er den mest brukte Android-versjonen, samtidig som det lanseres nye produkter med eldre versjoner, er heller ikke gode nyheter for Google som prøver å forhindre at operativsystemet blir ytterligere fragmentert.

Les også: Android er fortsatt like fragmentert.

iOS og Windows
Apple og Microsoft ser ikke ut til å ha det samme problemet som Google. Hele 71 prosent av iOS-brukerne kjører versjon 9 av operativsystemet, som ble lansert omtrent samtidig som Android 6.0..

Windows 10 Mobile har tatt 8,8 prosent av Windows-markedet på kun én måned, ifølge tall fra AdDubplex. Operativsystemet er lansert kun til Lumia 550, 950 og 950 XL, men det er forventet at Microsoft ruller Windows 10 Mobile til endre Luma-mobiler innen kort tid.

Les også: Sjekk når din Android-enhet får 6.0 Marshmallow.

 

Kilder:
Neowin,
Apple,
Thurrott

Stikkord: android, ios, Windows10Mobile