Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Det eneste som skal til for å få mye dårligere batterilevetid er å ha iTunes Store-oppe på en MacBook. Det er vel ikke så smart, Apple? (Ill.: Apple)

iTunes dreper laptop-batteriet om du gjør dette

Gjør Apples musikk-program noe riktig?

Apples iTunes-programvare har vært hatet så lenge vi kan huske, men selskapet gidder tydeligvis ikke gjøre noe med problemet – som for eksempel å starte helt på nytt med ny kodebase.

Gammel kodebase?
Vi mener de hadde en gull-sjanse samtidig som de introduserte Apple Music som jo, du gjettet riktig, er bakt inn i iTunes, men så skjedde altså ikke.

Uten tvil kommer til å pensjonere den gamle koden, men når? Vi vet ikke, og har ikke hørt noe fra de sedvanlige sikre kildene, som 9to5mac eller Apple-kjenner John Grubers Daring Fireball.

Latterlig
Men hva gjør iTunes nå bortsett fra å være rotete og tregt?

Jo, nå tar det knekken på MacBook-batteriet ditt om du har iTunes Store-vinduet oppe – dette selv om programmet ligger i bakgrunnen og egentlig ikke skal spise ressurser, men det gjør det altså:

Nyeste OS X (10.11.2) i kombinasjon med iTunes Store åpent medfører masse CPU-utnyttelse, og derfor forringet batterilevetid.
Nyeste OS X (10.11.2) i kombinasjon med iTunes Store åpent medfører masse CPU-utnyttelse, og derfor forringet batterilevetid.

Det er ikke så mye å forlange
Apple: 2016-forsettet deres bør være å fortsette å lage ny, lekker maskinvare, men samtidig å drepe iTunes. Kall den nye musikk-appen Apple Music også på skrivebordet, og skriv all koden fra bunnen av.

Vær. Så. Snill. Kanskje vi til og med gidder å prøve Apple Music igjen?

 

Kilde:
Kirkville

Stikkord: Apple, itunes, macbook