Foretrekker 20 prosent av de spurte en 4 tommer-mobil fordi de ikke har prøvd en 4,7 tommer stor iPhone? Ikke utenkelig.
Foretrekker 20 prosent av de spurte en 4 tommer-mobil fordi de ikke har prøvd en 4,7 tommer stor iPhone? Ikke utenkelig.

Annonse


Ønsker du deg en mindre iPhone?

Ryktene om en ny, kjappere og lekrere iPhone 6c blusset opp igjen denne uken.

De fleste foretrekker 4,7″
Mange liker størrelsen på 4″-mobiler, og synes 4,7″ og spesielt 5,5″ blir alt for stort i hånda. Vi vet ikke om Apple er enige, men ryktene om en ny 4 tommer iPhone nekter liksom å dø.

Analytikerne hos Piper Jaffray har fått med seg ryktene og spurte derfor 1077 amerikanske forbrukere om hvilken skjermstørrelse de foretrekker:

  • 20,3 prosent foretrekker 4″ (iPhone 5)
  • 31,2 prosent foretrekker 4,7″ (iPhone 6)
  • 27,2 prosent foretrekker 5,5″ (iPhone 6 Plus)
  • 21,2 prosent foretrekker andre skjermstørrelser

Har ikke brukt 4,7 tommer-mobil
«Vi mener at grunnen til at over 20 prosent hevder de foretrekker en 4″ er fordi de fortsatt har eldre iPhone-modeller. Når de oppgraderer til en 4,7″-skjerm som bare er litt større i lomma, så tror vi de samme folkene til slutt foretrekker den større skjermen,» forklarer analytiker Gene Munster etter å ha sett på tallene.

Annonse


Han tror den nye modellen blir priset til 450 dollar (3800 kroner) uten kontrakt, og at den skal erstatte iPhone 5s. Den nye modellen får Touch ID og Apple Pay, men ikke 3D Touch, spår Munster.

 

Kilde:
AppleInsider

Annonse